Musikvideo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

En musikvideo er en film til et stykke musik. Handlingen er som regel baseret på den sang videoen er lavet til, og bandet eller kunstneren bag denne medvirker ofte selv.

Videoen er lavet efter musikken og kan have flere hensigter som eksempelvis at underbygge et budskab, fortælle en særlig historie eller underholde – men i særlig grad handler det ofte for kunstneren om at sælge et stykke musik.

Musikvideoen er samtidig en af de mest effektive og vigtige måder at bygge et image op som musiker. Her kan musikeren eller bandet fuldstændig iscenesætte sig selv, sådan som musikeren eller bandet allerhelst vil opfattes af publikum og omverdenen i det hele taget. Iscenesættelsen er naturligvis også tydelig i musikken, på cd-covers, i billeder, ved koncerter, interview og medieoptrædener osv.

Private laver dem også[redigér | redigér wikikode]

Det er ikke kun musikere og filminstruktører der laver musikvideoer, mange private laver dem også. De private finder som regel en sanginternettet, hvor de så laver en musikvideo dertil. Det er også meget udbredt at lave sjove parodier af eksisterende sange

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]