Når du ser et stjerneskud

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Når du ser et stjerneskud" (org.: When You Wish Upon A Star) er en populær sang fra Disney-filmen Pinocchio fra 1940, hvor den bliver sunget af Jesper Fårekylling først og sidst i filmen. Den er skrevet af Ned Washington og Leigh Harline og har dansk tekst af Mogens Dam. Victor Cornelius lagde dansk sangstemme til Jesper Fårekylling;[1] Ove Sprogøe lagde talestemme til.

Sangen vandt prisen "Oscar for bedste sang" i 1940, og den blev kendingsssang for Disney og blev brugt i åbningssekvenserne i Disneys tv-serier og i Walt Disney Pictures' åbnings logos. Skibene fra Disney Cruise Line, "Disney Wonder" og "Disney Magic", bruger de syv første toner i melodien til hornsignal.

American Film Institute satte "When You Wish Upon A Star'" som nummer 7 på deres "100 Greatest Songs in Film History"-liste. Det er det højeste for en Disney-sang.

I Sverige, Norge og Danmark er sangen blevet en julesang, der referer til salmen Stjernen over Bethlehem og bliver brugt i det årlige "Disneys Juleshow", der bliver sendt hver jul. Showet samler familien og er blevet en enorm skandinavisk tradition.

Sangen spiller en rolle i Steven Spielbergs film Nærkontakt af tredje grad, og derfor citerer John Williams "Når du ser et stjerneskud" i temaet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/film/pinocchio-0, hentet 01-11-2019