Naruto Shippuden-afsnit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Naruto Shippuden er del 2 af anime'en Naruto. Det tager udgangspunkt 2,5 år efter, at Naruto Uzumaki forlod Konoha sammen med sin nye sensei, Jiraiya. Han er nu vendt tilbage, men møder nu et hav af endnu svære missioner, end han havde prøvet indtil nu. Akatsuki, en ond organisation, forsøger nemlig at indsamle alle de halede dæmoner, inklusiv den, som Naruto har i sig.

Sæson 1: 2007[redigér | redigér wikikode]

# Titel Sendt første gang
01 "Homecoming"
"Kikyō" (帰郷) 
15. februar, 2007
02 "The Akatsuki Makes Its Move"
"Akatsuki, shidō" (暁, 始動) 
15 februar, 2007
03 "The Results of Training"
"Shugyō no seika" (修行の成果) 
22. februar, 2007
04 "The Jinchuriki of the Sand"
"Suna no Jinchūriki" (砂の人柱力) 
1. marts, 2007
05 "The Kazekage Stands Tall"
"Som Kazekage..."
"Kazekage to shite...!" (風影として...!) 
15. marts, 2007

Episode 5 er, som de foregående, klippet mellem Sakura og Naruto, til Gaara og Deidara. Naruto og Sakura har lige besejret Kakashi og Tsunade annocerer, at Sakura, Kakashi og Naruto fremover vil gå under navnet Team Kakashi. For at fejre dette tager Kakashi dem med af sted mod Ichi Raku's Rammen butik (nuddelsuppe butik). På vejen støder Jiraiya på dem og fortæller Kakashi, at han vil kigge lidt efter Akatsuki og se, hvad han kan finde ud af dem.

Samtidig kæmper Gaara en brav kamp for at holde Deidara væk fra byen. Han præsterer at knuse Deidara's venstre arm, men det går tilsyneladende ikke ham på. Deidara noterer sig blot, at det sand der knuste hans arm, var fra Gaara's Ultimative forsvar-jutsu. Til sidst kaster han sin sidste lerbombe, som forstørres mange gange op og lader den eksploderer lige over jorden ved byen. 
06 "Mission Cleared"
"Missionen udført"
"Norumakuriā" (ノルマクリアー) 
29. marts, 2007

Naruto er taget til Ichi Raku's Rammen butik, hvor både Itchi Raku og Iruka vil give ham en omgang, og Sakura er taget på en anden resturant, da Naruto ikke havde penge til at give en omgang.

Gaara præsterer at lave et skjold over byen, så ingen kommer noget til, men det tapper så meget chakra, at han ikke opdager, at Deidara har sendt noget ler efter ham, som eksploderer i hullet på hans Ultimative forsvar-jutsu. Gaara når dog at lukke hullet, men da det var en del i Deidara's plan kunne han lade nogle små lerklumper komme ind i Gaara's kugle. Herefter eksploderer hele kugle, dog uden at briste hvilket betyder, at Gaara tager hele trykket. Og da det hele hans kugle smuldrer skyder hele byen med alt hvad de har mod Deidara, så Gaara ikke bliver taget. Men Gaara er løbet tør for chakra og han besvimer, og Deidara griber ham på vej ned. Han noterer også, at det var en del sævrer end ventet, at skulle tage ham til fange i live
07 "Run, Kankuro"
"Hashire Kankurō" (疾走れカンクロウ) 
29. marts, 2007
Kankuro, Gaara's bror, sætter i forfølgelse på Deidara, og end ikke nogle små bomber stopper hans forfølgelse. Sunagakure, Byen skjult i sandet, sender da en besked til Konoha om hjælp. Da Kankuro endelig når Deidara og hans makker, Sasori, trækker han tre dukker frem og gør sig klar til kamp. Sasori udløser en metalhale fra sin store kappe og gør ligeledes klar til kamp. 
08 "Team Kakashi Deployed"
"Shutsugeki, Kakashi han" (出撃, カカシ班) 
12. april, 2007

Hastemeddelelsen fra Sunagakure når frem til Konoha og det viser sig, at det er en niveau 1 nødhjælps besked. Team Kakashi bliver sendt på mission for at assistere Sunagakure. Da de skal til at forlade byen, kommer Jiraiya forbi og fortæller Naruto, at han aldrig må bruge den evne.

Kankuro kæmper sit livs kamp, og lige som han tror, at han har slået Sasori, besejrer Sasori alle Kankuro's dukker. Han fortæller, at det var ham der lavede dukkerne han derfor kender alle de svage steder på dukkerne. Derefter rammer han Kankuro med en gift, der paralyserer hans krop. Sasori fortæller, at Kankuro har mindre end tre dage at leve i, og det vil blive et sandt smertehelvede. 
09 "The Jinchuriki's Tears"
"Jinchūriki no namida" (人柱力の涙) 
12. april, 2007

Naruto, Sakura og Kakashi haster af sted til Sunugakure og samler på vejen Temari, Gaara's søster, op. Herefter begynder Naruto at blive mere og mere rastløs, da han mener alle ser ham selv og Gaara som monstre, pga. de halede dæmoner de har i sig. Sakura fortæller Naruto, at hun ikke bare har siddet på sin flade de sidste 2,5 år; hun har læst og stjålet fra Tsunade's bibliotek, hvor der stod noget om Akatsuki og har fundet ud af, at Sasuke's bror, Itachi Uchiha, er medlem af Akatsuki og de er ude efter Naruto. Og efter som Sasuke leder efter Itachi, vil det måske være lettere, hvis de også begyndte at lede efter ham.

Kankuro bringes tilbage til Sunugakure. Man finder ud af, at ingen modgift har for giften i hans krop og Kankuro præsterer kun lige at lige at nævne Sasori's navn. Efter det kontaktes de to ærede tvillinger. Chiyo, den ene af de to tvillinger ønsker dog ikke at hjælp, men kun at se sit barnebarn. Men da hun får at vide, at hendes barnebarn, Sasori, er medlem af Akatsuki, fanger det lige pludselig hendes opmærksomhed.

Da Sasori endnu engang skændes med Deidara blæser vinden hans maske til side og viser, at hans mund er ligsom en Kankuro's dukker. 
10 "Sealing Jutsu: Nine Phantom Dragons"
"Fūin Jutsu: Genryū Kyū Fūjin" (封印術·幻龍九封尽) 
19. april, 2007

Team Kakashi er på vej mod Sand-byen, men der er stadig en dag til, at de kan nå frem. Samtidig sender Tsunade Team Gai af sted, der selv tror, at de kan reducere de 2-3 dage til en eller en halv dag.

Chiyo ser til Kankuro, men hun har heller aldrig set noget lignende. Baki fortæller dog, at de har sendt bud efter en specialist, Sakura, fra Konoha, men Chiyo synes ikke om folk ude fra. Hun vil hellere have, at de selv trænede nogle ordnelige ninjaer.

Da Team Kakashi endelig ankommer, ser Chiyo med det samme Kakashi og udbryder: "Dig - Den hvid hugtand" og begynder at løbe imod ham skrigende: "Forsvar dig selv, eller dø!".

Sasori og Deidara når frem til deres skjulested og møder dér et hologram af Pain. Senere dukker 6 andre hologrammer op (resten af Akatsuki og de begynder et ritual, som de siger vil tage 3 dage og tre nætter; Forseglnings jutsu: Ni fantom drager. 
11 "The Medical Ninja's Student"
"Iryō ninja no deshi" (医療忍者の弟子) 
26. april, 2007

Chiyo's angreb viser sig dog at være uberettiget, da Den Hvide Hugtand døde mange år siden, hvilket Chiyo havde glemt. Men vi lærer hurtigt, at det skyldes, at Kakashi er søn af den, Chiyo troede Kakashi var.

Sakura præsterer at fjerne det meste af den gift der var i kroppen på Kankuro, men har brug for nogle ingredienser, for at fjerne det hele og lave en modgift. Da Kankuro endelig kommer sig en smule og kan tale fortæller han, at han fik en smule af Sasori's maske og Kakashi bruger sin ninja hunde til at spore ham.

Samtidig ved Akatsuki's skjulested, er Gaara ved at få trukket noget sin dæmon ud af sig. 
12 "The Retired Granny's Determination"
"Inkyo babaa no ketsui" (隠居ババアの決意) 
3. maj, 2007
Pakkun, én af Kakashi's ninja hunde, løber Team Gai i møde og fortæller dem en ny position - der hvor Akatsuki har deres skjulested. Men hvad de ikke ved er, at de bliver aflyttet af Zetsu. Da han melder dette sendes Kisame af sted med 30% af sin energi. Da Zetsu også får øje på Team Kakashi, sendes Itachi Uchiha efter dem. 
13 "A Meeting With Destiny"
"Innen aimamieru" (因縁あいまみえる) 
10. maj, 2007

Itachi står foran Team Kakashi og Chiyo og de snakker nu strategi, mens Itachi ser på. Chiyo har et ordsprog mod genjutsu brugere der siger: "Kæmper man alene, forlader man stedet - kæmper man flere angriber man fra siden". Men Kakashi bryder ind, da Itachi ikke bruger "normal" genjutsu - han bruger Mangekyo Sharingan; en øjeteknik, der på et splitsekund sender én i et smertehelvede, der i reeltid varer ét sekund, men føles som timer eller dage. Da de begynder peger Itachi på Naruto, men Kakashi stormer frem, mens én af Itachi's skyggekloner løber forbi Kakashi mod Naruto. Naruto bruger sin Rasengan mod den, men da den forsvinder ligger alle pludselig ned og De bliver alle til Itachi

Samtidig møder Team Gai Kisame i kamp, hvor Kisame producerer en masse vand og skylder store bølger mod sine modstandere. Da de endelig begynder at angribe fanger Kisame Lee, Tenten og Neji i et vandfængsel (en kugle af vand, hvor man ikke kan få vejret, og ikke kan slippe ud af, før angriberen slipper det). 
14 "Naruto's Growth"
"Naruto no seichō" (ナルトの成長) 
17. maj, 2007

Kampen raser mellem Gai Sensei og Kisame og Gai's elever holdes stadig fanget i deres vandfængsler. Gai er nød til at gøre noget drastisk, da hans nunchaku ikke har den store effekt mod Kisame. Han vælger derfor at åbne de 6 første porte, hvilket udløser en enorm mængde energi, og han får på den måde reddet sine elever fra druknedøden.

Samtidig er Naruto blevet klar over, at han er fanget i Itachi's genjutsu, dog kun den normale genjutsu. Et flashback viser Jiraiya lære Naruto, hvordan han håndtere situationer, hvor han fanges i en genjutsu - han bruger derfor denne teknik - men virker det? 
15 "The Secret Weapon is Called..."
"Kakushi dama — Nazukete" (隠し玉 名付けて...!) 
24. maj, 2007

Naruto begynder at se underlige ting i genjutsu'en, men bliver reddet af Sakura og Chiyo. Kakashi bliver dog indespæret i en genjutsu, men da det er en klon, har det ingen effekt. Så Naruto angriber med sin nye Rasengan. Flashback: Jiraiya fortæller Naruto, at det er på tide at udvikle sin Rasengan til noget helt nyt. Men da Naruto rammer med sin nye jutsu smiler Itachi blot, og da han lander er han forvandlet til forræderen fra Sunugakure, Yura.

Gai uddeler prygl til Kisame, men da han laver forvandler Kisame sig til en anden person, som ingen har set før. 
16 "The Secret of Jinchuriki"
"Jinchūriki no himitsu" (人柱力の秘密) 
May 31, 2007
Hverken Team Gai eller Team Kakashi forstår, hvordan deres modstandere kunne blive byttet. Chiyo fortæller om Jinchuriki og hvordan man blev en sådan og at de skal skynde sig til Gaara, da vil dø når den hallede dæmon bliver trukket ud. I mellemtiden diskuterer Sunugakure's højeste råd, om de skal nominerer en ny kazekage. Både Team Gai og Team Kakashi beslutter sig for at holde en lille pause, så de kan møde deres fjende med fuld styrke. 
17 "The Death of Gaara!"
"Gaara shisu!" (我愛羅死す!) 
7. juni, 2007

Som Team Gai og Team Kakashi skrider frem i mod Akatsuki's skjulested, finder de ingen fjender, hvilket virker højst betænkeligt. Naruto bliver mere og mere frustreret over, at Gaara ingen venner har fået, mens han selv er kommet videre. Han kender nemlig følelsen af at blive set ned på, da han også har en Jinchuriki i sig. Samtidig afslutter Akatsuki deres jutsu og lader Gaara styrte til jorden og straks efter samles Team Gai og Team Kakashi uden foran skjulestedet.

Temari og andre fra Sunagakure har dog svært ved at forstå, hvorfor de skal patruljere grænsen til deres land, og ikke lede efter deres kazekage, Gaara. 
18 "Charge Tactic! Button Hook Entry!!"
"Totsunyū! Botan fukku entorī" (突入!ボタンフックエントリー) 
21. juni, 2007
Akatsuki medlemmerne forlader deres skjulested, mens kun Deidara og Sasori bliver stående tilbage for, at tage i mod de to hold. Udenfor finder holdene ud af, at de skal fjerne 5 stykker papir, for at de kan komme igennem barrieren til Akatsuki's skjulested. Men da de har fjernet mærkerne og kommer indendøre ser de blot Deidara sidde på Gaara. 
19 "Traps Activate! Team Guy's Enemies"
"Torappu sadō! Gai han no teki" (罠作動!ガイ班の敵) 
5. juli , 2007

Ikke så snart har Team Gai fjernet mærkerne, da en klon af dem selv hver især skyder frem. Kloner har de samme evner og opfører sig fuldstændig magen til deres originale person - både i angreb, forsvar og strategi.

Da Naruto ser at Gaara ligger livløs, er han på grænsen til et ukontrolleret raseri angreb. Sasori tager da et mindre skænderi med Deidara, om kunst er evig skønhed, eller om sand skønhed kun varer et splintsekund. Han laver derfor med det samme en fugl, samler Gaara op og flyver væk med ham, stærkt forfulgt af Naruto og Kakashi. Inde døre går Chiyo til angreb på Sasori, og Sasori afslører et stort skjold på sin ryg under sin store kappe, hvor den store hale kommer fra. 
20 "Hiruko vs. Two Kunoichi!"
"Hiruko vs. futari no kunoichi" (ヒルコVS二人の女忍者) 
19. juli, 2007
Inden kampen mod Sasori starter fortæller Chiyo Sakura en hemmelighed om Sasori's dukkekrop. Da Sasori ikke kan høre hvad de siger, overraskes han af Sakura's utrolig smidighed, da hun undviger alle angreb han smider imod dem. Til sidst knuser Sakura også Sasori's krop og en kappeklædt skikkelse hopper tilbage. Ligeledes løber Naruto i kamp mod Deidara. 
21 "Sasori's Real Face"
"Sasori no sugao" (サソリの素顔) 
26. juli, 2007

Da Sasori viser sit sande ansigt, viser det sig, at han ikke er ældet én dag siden han tog af sted fra byen for 20 år siden. Team Gai kæmper stadig "mod sig selv" (se forklaring i episode 19) og det tager kun længere og længere tid at kæmpe deres kampe færdige.

Kankuro og Temari stormer også Gaara til hjælp, men selv de må tage en pause i ny og næ. I denne pause fortæller Chiyo's bror om den tredje Kazekage. Samtidig trækker Gaara en skriftrulle ud og hidkalder den tredje Kazekage som en dukke og angriber lige på. Sakura kan undvige alle de fysiske angreb, men kan hun også klare sig imod en giftig gas? 
22  2. august 2007

Sakura er fanget i en sky af giftig gas - selv den mindste indånding og hun vil være døden nær. Hun undslipper med en papirbombe (et stykke papir, der springer når det aktiveres) og Chiyo tager sagen i egen hånd og fremkalder Mor og Far, dukker af Sasori's forældre. Dette tager kampen til et helt nyt niveau og Sasori tager til sidst den Tredje Kazekages jutsu i brug: Jernsandet.

Samtidig kæmper Team Gai et brag af en kamp mod deres egne kloner, og kan ikke se nogen løsning på, hvordan de slår sig selv. Naruto og Kakashi er stadig på jagt efter Deidara, der snart vil løbe tør for sit eksplosive ler. Men han har stadig "sit trumfkort" tilbage. 
23 "Father and Mother"  2. august 2007
Det ser værre og værre ud for Chiyo og Sakura: Sasori skyder nu store pikke af magnetisk sand efter dem og hver gang skal der bruges en dukke til at blokere angrebet og dukken kan ikke bruges bagefter. Men da Chiyo løber tør for dukker, viser hun sin arm også er en dukkedel, som hun kan redde sig selv med. Sakura nægter at forlade Chiyo mod Sasori, da hun ved det vil være at lade hende i stikken. Så hun lader sig selv bruge som dukke, men denne gang har hun kun Chiyo's ene arm at blive styret med. Men Sakura's utrolige kræfter sætter pludselig en anden faktor på brættet, og der kan nu anes håb for de to damer. 
24  9. august 2007
Kampen mellem Sasori og de to damer ser ingen ende. Alle angreb undviges af Sakura og hun husker tilbage på de vigtige lektioner hun fik af sin sensei, Tsunade. Samtidig jagter Naruto og Kakashi stadig Deidara og Gaara og de kommer kun længere og længere væk fra de andre. Team Gai kan heller ikke hjælpe til, da de har deres egen kamp mod sig selv at kæmpe. Sasori beslutter sig for at bruge noget ekstra chakra og afslutte kampen, og da han rammer Sakura med et enkelt stød synes kampen pludselig at være forbi, da alle hans angreb har den farlige gift i sig. Men har Sakura et modtræk? 
25  16. august 2007
152 "Somber News"  25. marts 2010
Naruto genkalder sit møde med Itachi Uchiha, hvor Itachi udspørger Naruto om, hvorfor han er så engageret for, at få fat i Sasuke. Naruto har givet sit ord på, at han vil have Sasuke tilbage til Konoha - lige meget hvad det kræver, så vil han beskytte både Sasuke og Konoha. Hans minde bliver afbrudt af Kakashi, der tager ham med tilbage til Tsunade, der har dårlige nyheder til Naruto; Jiraiya døde i sin kamp mod Pain. Naruto forlader stedet med ordene, at "hvis Jiraiya havde været den 5. Hokage, ville han aldrig havde ladet Tsunade tage på en sådan mission." Fukasaku, en frø der lærte Jiraiya senjutsu, fortæller, at han håber på Naruto er "profetien barn". 
153 "Following the master's shadow"  25. marts 2010
Både Naruto og Tsunade tænker på den tid de havde med Jiraiya og begræder begge deres tab. Det krypterede kode Jiraiya skrev på ryggen af Fukasaku bliver sendt til krypterings-afdelingen i Konoha, men da de ikke kan finde ud af hvad det betyder, spørges dé, der var tættest på Jiraiya ud - Tsunade, Kakashi og Naruto. Hverken Tsunade eller Kakashi har noget brugbart, og da Shikamaru spørger Naruto, kan han ikke afgive et svar, da han stadig er nedtrykt. Shikamaru tager Naruto med forbi hospitalet, hvor Kurenai kommer ud - højgravid. Shikamaru forklarer Naruto, at han også mistede sin sensei, Asuma Sarutobi, og han efterlod nogle opgaver til ham. Ligeledes har Jiraiya også givet Naruto nogle opgaver, og de kan ikke længere blive ved med at begræde deres tab. Shikamaru skal være sensei for Asuma og Kurenai's barn og en dag vil Naruto også blive kaldt for sensei, så Naruto skal tage sig sammen og dekryptere koden fra Jiraiya.