Spring til indhold

Natalia Barbu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Natalia Barbu
30. marts 2024
Information
Født22. august 1979 (44 år) Rediger på Wikidata
Bălți, Moldova Rediger på Wikidata
StatsborgerMoldova Rediger på Wikidata
SprogEngelsk Rediger på Wikidata
GenrePoprock Rediger på Wikidata
BeskæftigelseSanger Rediger på Wikidata
Deltog iEurovision Song Contest 2007, Eurovision Song Contest 2024 Rediger på Wikidata
PladeselskabSony BMG Rediger på Wikidata
Instrumenter
Vokal, violin Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Natalia Barbus hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Natalia Barbu (født 22. august 1979 i Bălți, Moldova) er en moldavisk sangerinde.

Hun repræsenterede Moldova i Eurovision Song Contest 2007 med sangen "Fight" og endte på en tiende plads i finalen. I foråret 2011 deltog Natalia Barbu på by i Moldovas udtagelse til Eurovision Song Contest 2011 med sangen "Let's Jazz" men vandt ikke.

Barbu er foruden i hjemlandet populær i blandt andet Tyskland, Rumænien og Ukraine.[1]. Hun har gentagne gange optrådt i Callatis. Blandt hendes hits er Ingerul meu (Baby don't cry), Doar noi doi, Vreau sa te vad og Suflet gol.

I 2007 udgav hun albummet La perfetta idea.

i 2024 repræsenterede hun Moldova igen Eurovision Song Contest 2024 med sangen "In The Middle" men hun kvalificerede sig ikke til finalen efter hun blev nr 13. ved semifinale 1 med 20. point.

Liv og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Hun voksede op i landsbyen Bălți i et skovområde i landets nordlige del hos sine bedsteforældre. Allerede som barn havde hun flair for at optræde, tilskyndet hertil af forældre og bedsteforældre. I begyndelsen optrådte hun for familien og deres gæster.

Da hun var 7 år gammel, flyttede familien til Rîbniţa, midt i Moldovas borgerkrigsramte område. Hendes forældre ønskede at sende hende i en rumænsk skole – på den modsatte bred af Dnestr. For at komme i skole måtte hun dagligt passere barrikader og soldater. Hun gik desuden i musikskole og øvede sig på violin i sin fritid. Hun startede sin musikalske karriere som 12-årig. senere flyttede familien af sikkerhedsmæssige grunde til Chișinău. Moderen medvirkede i folkesangergruppen "Mugurel".

Efter sin gymnasietid fortsatte hun sine studier ved Music Lyceum Stefan Neaga. Desuden spillede hun violin i en folkemusik-gruppe. Først i 1998 blev hun optaget som violinist i "Mugurel". Samme år modtog hun Grand Prix i "Mamaia '98 Festival" i Rumænien. Efter et kortvarigt forsøg på optagelse i gruppen "Millenium" valgte hun at satse på en solokorriere og samtidig at studere ved konservatoriet "Gavriil Muzicescu" i Chișinău.

Hun har desuden medvirket ved udgivelsen af et jazz-album sammen med musikere fra "Trigon", herunder har hun medvirket som både tekstforfatter og arrangør.[2]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

  • Între ieri şi azi Between Yesterday And Today 2001
  • Zbor De Dor 2003
  • Eurovision Song Contest – Helsinki 2007: Fight

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]