National Roman Legion Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
National Roman Legion Museum
National Roman Legion Museum
Generelle informationer
Beliggenhed National Roman Legion Museum Rediger på Wikidata
Adresse Caerleon, Newport, Wales
Grundlagt 1850 Rediger på Wikidata
Besøgende 70.021 (2017)[1]
Eksterne henvisninger
National Roman Legion Museum
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The National Roman Legion Museum (walisisk: Amgueddfa Lleng Rufeinig Cymru) er et museum Caerleon, nær Newport, i det sydøstlige Wales. Det er ét af tre romerske steder Caerleon, asammen med Baths museum og ruinerne af Isca Augusta amfitetater og barakker. Museet er en del af museumssammenslutningen Amgueddfa Cymru – National Museum Wales.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den første museumsbygning var Antiquarian Museum fra 1850. Det blev opført efter tegninger af H.F Lockwood fra Hull, og det var en simpel firkantet bygning i Bath stone. Den eneste arkitektoniske detalje var dens porticus i græsk dorisk stil.. Der vides ikke meget om den oprindelige bygning, men den skulle have haft skibstømmer som tag og stendetaljer fra Old Market House i Caerleon, der var blevet revet ned kort inden.[2]

Museumsbygningen blev en listed building af anden grad i 1951, men store dele af den blev revet ned i 1987, da man udvidede og genopførte museet.[3] I dag er det kun porticus'en, der er bevaret, mens resten af bygningen er modernistisk.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Visits to tourist attractions in Wales 2017" (PDF). Visit Wales. Hentet 7. september 2018. (Webside ikke længere tilgængelig)
  2. ^ "Caerleon Roman Legionary Museum, Roman Lodge, Caerleon". Royal Commission on the Ancient and Historical Monuments of Wales. NPRN 31953.
  3. ^ "Ashlar Doric portico at The Roman Legionary Museum, Caerleon". British Listed Buildings.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 51°36′36″N 2°57′19″V / 51.61005°N 2.95529°V / 51.61005; -2.95529

MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump