National cykelrute 6 Esbjerg - København

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Map
National cykelrute 6

National cykelrute 6 Esbjerg - København (N6) er en af Danmarks nationale cykelruter. Den 330 km lange rute kaldes uofficielt for Englandsruten, omend Englandsbåden ikke har sejlet fra Esbjerg siden 2014.[1] Der er derfor nu formentlig færre britiske cykelturister, som kører ad ruten til København. Cykelrute 6 kan dog også benyttes som en forbindelse mellem andre nationale cykelruter.

På vejen mod hovedstaden krydser N6 således blandt andet Hærvejsruten, Østkystruten og Østersøruten. I 2017 gik 5 kommuner på Fyn da også sammen om at forny afmærkningen af ruten for at styrke cykelturismen på Fyn og N6's rolle som forbindelsesled mellem det nationale cykelrutenet i Jylland og på Sjælland. Samtidig kan N6 på Fyn kombineres med den nyetablerede Østersørute (N8), hvis man vil lave en rundtur.[2] Tilsvarende har Esbjerg kommune i 2017 modtaget midler fra Cykelpuljen til at forbedre skiltningen af N6 i kommunen.[3]

Følger man National cykelrute 6 hele vejen på tværs af Danmark fra Esbjerg havn til rådhuspladsen i København, passerer man undervejs blandt andet Koldinghus, Den gamle Lillebæltsbro, H.C. Andersens Odense, Trelleborg ved Slagelse og domkirken i Roskilde. For at krydse Storebælt må man med toget mellem Nyborg og Korsør.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Information.dk: For få passagerer: DFDS lukker Esbjerg-Harwich-ruten. Hentet 13. maj 2019.
  2. ^ COWI: National cykelrute 6 på Fyn ser frem til et ansigtsløft. Hentet 13. maj 2019.
  3. ^ Ugeavisen for Bramming og Omegn, 12. december 2017: National cykelrute får penge. Hentet 13. maj 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]