Nek

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nek
Nek in concerto a Assago.jpg
Nek under en koncert i Assago, Italien i 2005.
Information
Født Filippo Neviani
6. januar 1972 (51 år),[1] Sassuolo, Modena, Italien
Sassuolo Rediger på Wikidata
Genre Pop, rock, poprock, latin pop
Beskæftigelse Singer-songwriter, musiker
Aktive år 1991–nu
Pladeselskab Fonit Cetra, Don't Worry, Warner Music Group
Instrumenter
vokal, guitar, bas, trommer
Eksterne henvisninger
www.nekweb.com

Filippo Neviani (født 6. januar 1972 i Sassuolo ved Modena), bedre kendt under kunstnernavnet Nek, er en italiensk pop/rocksanger.

Nek er i dag et af de største latin pop-navne i Sydeuropa og i Sydamerika. I 2005 blev hans album "Una parte di me" f.eks. det mest solgte i Puerto Rico. Og han har toppet hitlisterne også i lande som Mexico og Argentina.

Som helt ung var Nek med i et par drengebands, bl.a. Winchester, som var meget inspireret af bl.a. John Denver og Simon & Garfunkel. Og ikke mindst The Police og Sting, som han i høj grad har ladet sig inspirere af og også har lavet tributeband for.

Hans solistkarriere startede i 1992 som 20-årig, men hans rigtig store gennembrud opnåede han fem år senere med sin deltagelse i Sanremo-festivalen, det italienske Melodi Grand Prix, hvor hans sang Laura non c´é, selvom den ikke nåede helt til tops i konkurrencen, endte med at blive et gigant-hit i både Italien og Latinamerika.

Pr. 2007 har Nek i alt udgivet 11 cd'er, heraf flere på både spansk og italiensk. Dog har han bortset fra netop singlen Laura non c´é aldrig forsøgt sig på engelsk. Hvilket måske forklarer hans noget anonyme status i Nordeuropa, bl.a. i Danmark, hvor vel kun de færreste kender ham.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Deregibus, Enrico (2006). Dizionario completo della Canzone Italiana [The complete dictionary of Italian Song] (italiensk). Giunti Editore. s. 332. ISBN 9788809756250. Hentet 31. januar 2016.


SangerSpire
Denne sangerartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi