Spring til indhold

Nek

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nek
Nek under en koncert i Assago, Italien i 2005.
Information
FødtFilippo Neviani
6. januar 1972 (52 år),[1] Sassuolo, Modena, Italien
Sassuolo, Italien Rediger på Wikidata
GenrePop, rock, poprock, latin pop
BeskæftigelseSinger-songwriter, musiker
Aktive år1991–nu
PladeselskabFonit Cetra, Don't Worry, Warner Music Group
Instrumenter
vokal, guitar, bas, trommer
Eksterne henvisninger
www.nekweb.com

Filippo Neviani (født 6. januar 1972 i Sassuolo ved Modena), bedre kendt under kunstnernavnet Nek, er en italiensk pop-/rocksanger.

Nek er i dag et af de største latin pop-navne i Sydeuropa og i Sydamerika. I 2005 blev hans album "Una parte di me" f.eks. det mest solgte i Puerto Rico. Og han har toppet hitlisterne også i lande som Mexico og Argentina.

Som helt ung var Nek med i et par drengebands, bl.a. Winchester, som var meget inspireret af bl.a. John Denver og Simon & Garfunkel. Og ikke mindst The Police og Sting, som han i høj grad har ladet sig inspirere af og også har lavet tributeband for.

Hans solistkarriere startede i 1992 som 20-årig, men hans rigtig store gennembrud opnåede han fem år senere med sin deltagelse i Sanremo-festivalen, det italienske Melodi Grand Prix, hvor hans sang Laura non c´é, selvom den ikke nåede helt til tops i konkurrencen, endte med at blive et gigant-hit i både Italien og Latinamerika under den spanske titel "Laura no está".[2]

Pr. 2007 har Nek i alt udgivet 11 cd'er, heraf flere på både spansk og italiensk. Dog har han bortset fra netop singlen Laura non c´é aldrig forsøgt sig på engelsk. Hvilket måske forklarer hans noget anonyme status i Nordeuropa, bl.a. i Danmark, hvor vel kun de færreste kender ham.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Deregibus, Enrico (2006). Dizionario completo della Canzone Italiana [The complete dictionary of Italian Song] (italiensk). Giunti Editore. s. 332. ISBN 9788809756250. Hentet 31. januar 2016.
  2. ^ https://www.youtube.com/watch?v=DAIxrSvq6bo


SangerSpire
Denne sangerartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi