Nicolaj Rasted

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Nicolaj Rasted
Født 5. august 1985 (38 år) Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Musikproducer, komponist Rediger på Wikidata
Instrumenter
Elektronisk keyboard Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Nicolaj Bredkjær Rasted (født 5. august 1985), er dansk musiker. Han er den ene halvdel af musikgruppen Hej Matematik, som han udgør sammen med sin morbror Søren Rasted.

Nicolaj Rasteds musikalske karriere startede for alvor i foråret 2006, da han begyndte i lydstudiet The Lobby, ejet af hans morbror Søren og Aqua-bandmedlemmet Claus Norréen. Nicolaj Rasted var begyndt på en uddannelse indenfor lydproduktion, og begyndte at indspille sange sammen med Søren Rasted, som Søren Rasted havde haft liggende.

Nicolaj Rasted var med til, at indspille vokaler til sangen "Disappear", som den tyske melodi grand prix-pigegruppe No Angels vandt med. Sangen blev produceret af Thomas Troelsen og Remee.

I 2008 var Nicolaj medproducer på et antal sange på Martins (X Factor) debut-CD.

Nicolaj spiller i den danske popduo Hej Matematik sammen med sin morbror Søren Rasted. Deres debutplade hedder Vi Burde Ses Noget Mere med singlerne "Gymnastik", "Centerpubben", "Du & Jeg" og "Walkmand". Sangen "Walkmand" blev kåret til at være "Årets Hit" i 2008 til Zulu Awards og gik platin i 2009. Gruppen var nomineret i 4 kategorier til Danish Music Awards og debutalbummet var en af de mest solgte danske plader i 2008 der ligeledes fik platin i februar 2009.

Som komponist til andre sangere har Nicolaj Rasted også gjort sig bemærket med Stine Bramsens Prototypical fra 2014.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Stine Bramsen - Prototypical (Live Session)". Stine Bramsen. 9. januar 2014.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi