Niederwalddenkmal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Koordinater: 49°58′51″N 7°53′59″E / 49.98083°N 7.89972°Ø / 49.98083; 7.89972

Niederwalddenkmal i 2006
Niederwalddenkmal i 1900

Niederwalddenkmal er et monument i Niederwald Landskabspark, der ligger nær Rüdesheim am Rhein i Hessen, Tyskland.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Monumentet blev rejst for at markere tilblivelsen/samlingen af Det tyske Rige efter den fransk-preussiske krig. Grundstenen blev lagt den 16. september 1871 af Tysklands Kejser Wilhelm I. Billedhugger på monumentet var Johannes Schilling og arkitekt var Karl Weisbach. Det 38 meter høje monument blev afsløret den 28. september 1883.

Skulpturerne[redigér | redigér wikikode]

Den centrale figur er 10,5 meter høj og er en personifikation af Moder Germania. I skulpturen holder Germania den tyske kejserkrone i sin højre hånd, mens hun i sin venstre hånd holder imperiets sværd.
Under Germania er et stort relief, som viser Kejser Wilhelm I på hesteryg foran officerer og soldater på vagt ved Rhinen.

På monumentets venstre side er en fredsstatue, mens krigens statue er til højre.

Billeder af skulpturerne[redigér | redigér wikikode]

Placering[redigér | redigér wikikode]

Niederwald er en høj bakkekam på Rhinens højre bred, højt over Rüdesheim og overfor Bingen am Rhein. Højdedraget er det sydvestlige hjørne af Taunusbjergene. Bakken er skovklædt med løvtræer, hovedsageligt eg og birk. Bakkeskråningerne nedenfor er bevokset med vinstokke på vinmarker, der producerer hvidvin.

Turisme[redigér | redigér wikikode]

Turister kan besøge Niederwalddenkmal via svævebanen Seilbahn Rüdesheim (lukkede gondoler). Svævebanen afgår fra sin dalstation midt i Rüdesheim. Der kører et lille turisttog, som det ligeledes er muligt at benytte. Og endelig er der nogle stabilt anlagte vandrestier op gennem vinmarkerne over Rüdesheim.

Billedgalleri[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Niederwalddenkmals officielle hjemmeside