Niels Brinch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler journalisten Niels Brinch. For musikeren, se Niels Brinck.

Niels Brinch (født 3. oktober 1956 i København) er en dansk journalist.

Brinch blev uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1980 og blev derefter ansat som krimi- og forsvarsreporter ved Frederiksborg Amts Avis. I 1984 skiftede han til en lignende stilling på dagbladet B.T.

Siden stationens start i 1988 har han været ansat på TV 2, først på TV 2 Nyhederne og siden 1991 reporter på Udlandsredaktionen. Fra 1993 parallelt som vært på kriminalmagasinet Station 2 sammen med Jes Dorph-Petersen indtil 2016.[1] Fra 1991-2009 dækkede Brinch som korrespondent krige og konflikter i Rumænien, Somalia, Eks-Jugoslavien og resten af Balkan samt Pakistan, Iran, Israel, Jordan, Bahrein, Kuwait, UAE, Ægypten, Gaza, Afghanistan og Irak. I programmet Rød Zone har Brinch dækket militære elite-enheder i Columbia, Canada, Israel, Frankrig, Rusland, Fremmedlegionen i Fransk Guyana og i Frankrig, Finland og Irak. På TV 2 har han desuden været medarbejderrepræsentant i TV 2s bestyrelse siden 1995.

Ved siden af værtsrollen på Station 2 er Brinch en populær foredragsholder.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Niels Brinch stopper på skærmen af Maria Thuesen Bleeg. TV 2, 18. august 2016. Hentet 22. august 2016.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Niels Brinch kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.