Nightcrawler (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nightcrawler
Overblik
Genre Dramafilm,
neo-noir,
thrillerfilmRediger på Wikidata
Instrueret af Dan GilroyRediger på Wikidata
Produceret af Jake Gyllenhaal,
Jennifer Fox,
Tony GilroyRediger på Wikidata
Manuskript af Dan GilroyRediger på Wikidata
Medvirkende Bill Paxton,
Jake Gyllenhaal,
Eric Lange,
Riz Ahmed,
Danny Kaye,
Anne McDaniels,
Jamie McShane,
Rene Russo,
Kathleen York,
Michael Hyatt med flereRediger på Wikidata
Musik af James Newton HowardRediger på Wikidata
Fotografering Robert ElswitRediger på Wikidata
Klip John GilroyRediger på Wikidata
Distributør Big Bang Media,
Global Road EntertainmentRediger på Wikidata
Udgivelsesdato 5. september 2014 (Toronto International Film Festival 2014)Rediger på Wikidata
Længde 117 min.Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USARediger på Wikidata
Sprog EngelskRediger på Wikidata
Links
på IMDbRediger på Wikidata
på scope.dkRediger på Wikidata
i DFI's filmdatabaseRediger på Wikidata
i SFDbRediger på Wikidata
Nightcrawlers hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Nightcrawler er en amerikansk thrillerfilm fra 2014, instrueret af Dan Gilroy. Hovedrollerne spilles af Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed og Bill Paxton. Filmen havde premiere på Toronto International Film Festival i september 2014, og udkom i USA i oktober samme år.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Louis Bloom stjæler fra en byggeplads i Los Angeles, og bliver konfronteret af en sikkerhetsvagt. Han slipper væk, og sælger de stjålne vare for at tjene penge. Bloom beder om et job hos en skraphandler, men bliver afvist. På ve hjem bliver han vidne til en bilulykke, og han stopper for at se hvordan det går. Freelance-journalister og kamera-folk dukker op for at tage billeder af ulykken. Bloom bliver inspireret af dette, og stjæler en cykel som han bytter for et videokamera og scanner for at tyvlytte en politi-radio.

Samme aften filmer Bloom en bil-jagt. Men da han prøver at tage billeder, bliver han og en anden freelance-reporter bortvist af politiet. Bloom tyvlytter på rivalens telefonsamtale, om at sælge en film til en TV-kanal. Bloom går til samme tv-station, og møder Nina Romina - som køber hans film. Hun fortæller om sin interesse for vold og drab i velstående nabolag. Bloom ansætter en assistent, Rick - en ung mand desperat efter penge. For at gøre filmene mere spændende, begynder Bloom at fuske med gerningstederne. I et tilfælde flytter han på en person som er blevet dræbt. Eftersom Bloom tjener flere penge, køber han mere film-udstyr og en større bil.

Bloom møder Joe Loder som også sælger film-optagelser til pressen. Loder kommer før Bloom til en stor ulykke. Nina er rasende på Bloom, og kræver at han skaffer bedre optagelser. Bloom saboterer for Loder, og gør at han køre galt med sin bil. Loder bliver alvorlig skadet, og Bloom filmer ulykken. Bloom og Rick kommer til et velstående nabolag hvor det er sket et mord, før politiet kommer derhen. Bloom filmer flere væbnede mænd som kører væk i en bil, og drabsofre i huset. Nina sender filmen, og Bloom kræver flere penge.

Politiet kontakter Bloom angående drabet. Han giver dem en redigeret optagelse af det han filmede, uden den del om de væbnede mænd. Om aften opsporer han de væbnede mænd. Han planlægger at følge efter dem, kontakte politiet og derefter filme konfrontationen. Rick kræver halvdelen af pengene som Bloom tjener, og truer med at fortælle politiet om Blooms lovbrud. Bloom går med på dette, og de stopper ved en restaurant hvor drabsændene sidder. Bloom ringer til politiet, og gør sig klar til filmning. Politiet kommer, og en intens skududvæksling opstår.

En af de mistænkte bliver dræbt, og de andre stikker af. Både politiet og Bloom kører efter dem. De kriminelles bil kører galt, og Bloom beder Rick filme den skade drabsmand på nært hold. Drabsmanden skyder Rick, og Bloom filmer at Rick dør. Nyhedskanalen opdager at et drab som Bloom filmede tidligere faktisk var en narkotika-handel som gik galt. Politiet prøver at konfiskere alle optagelserne til tv-kanalen som bevis, men Nina kræver at offentligøre filmen. Efterforsker Frontieri i politiet afhører Bloom, og Bloom finner på en historie om forbrydere som fulgte ham. Frontieri mistænker at Bloom lyver, men kan ikke bevise det. Bloom ansætter flere praktikanter, og køber flere biler for at udvide sin virksomhed.

Rolleliste[redigér | redigér wikikode]

Eksterne Henvisninger[redigér | redigér wikikode]