Nikolaj Podgornyj

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nikolaj Podgornyj
Personlige detaljer
Født 5. februar 1903
Karlivka, Ukraine
Død 11. januar 1983 (79 år)
Moskva, Rusland
Gravsted Novodevitjekirkegården
Politisk parti Sovjetunionens Kommunistiske Parti
Uddannelses­sted Det nationale fødevareteknologiske universitet
Religion Ateisme
Underskrift
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Nikolaj Viktorovitj Podgornyj (russisk: Никола́й Ви́кторович Подго́рный, tr. Nikoláj Víktorovitj Podgórnyj; født 5. februar 1903 i Karlovka, (Ukraine), Det Russiske Kejserrige, død 11. januar 1983 i Moskva, Sovjetunionen) var sovjetisk politiker og præsident for Sovjetunionens øverste sovjets præsidium fra 1965 til 1977.

Podgornyj var oprindelig ingeniør, udlært på det teknologiske institut for fødevareindustrien i Kijev. Han blev vicekommissær for den ukrainske fødevareindustri, før han trådte ind i det sovjetiske kommunistpartis officielle rækker i 1950. I 1965 afløste han Anastas Mikojan som Sovjetunionens statsoverhoved. Han sad på posten indtil 1977, hvor han gik af efter en magtkamp med Leonid Bresjnev.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SovjetunionenSpire
Denne artikel om en sovjetisk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker