Nis Bank-Mikkelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nis Bank-Mikkelsen
Nis Bank-Mikkelsen.jpg
Personlig information
Født 10. april 1945 (76 år)
Frederiksberg, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller, sanger
Aktive år 1969-nu
Roller Aladdin, Obelix

Nis Bank-Mikkelsen (født 10. april 1945) er en dansk skuespiller, der blev uddannet fra Aarhus Teater i 1969 med efterfølgende ansættelse på teatret frem til 1978. Sidenhen studierejser i en række europæiske byer. Bank-Mikkelsen har herefter været engageret til Café Teatret, Folketeatret, Gladsaxe Teater og fra 1980 har han også fået roller på Det kongelige Teater. Han har medvirket i flere tv-serier, herunder Matador som Oscar Andersen, TAXA, Karrusel, Forsvar og Krøniken og har kunnet opleves i julekalendrene Alletiders jul og Alletiders Julemand. Nis har tillige lagt stemme til en lang række tegnefilm, herunder som Tobe i Pucca og har haft succes med flere plade-udgivelser, primært med svenske viser. Han er desuden en yndet oplæser i Danmarks Radio, hvor han gennem de senere år også kendes for sin medvirken i satireprogrammet Rytteriet.

Nis Bank-Mikkelsen er endvidere tilknyttet lydbogsforlaget Momo - Skuespillernes Lydbogsværksted, hvor han har indlæst flere lydbøger.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.