Nitokris

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nitokris
Det gamle Egypten
Det gamle Rige
Født 2200-tallet f.v.t. Rediger på Wikidata
Død 2192 f.v.t. Rediger på Wikidata
Gravsted Medinet Habu Rediger på Wikidata
Far Pepi 2. Rediger på Wikidata
Mor Neith Rediger på Wikidata
Søskende Merenra II Rediger på Wikidata
Ægtefælle Merenra II Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Statsmand Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Nitokris (græsk Νίτωκρις) hævdes at være den sidste Farao i det sjette dynasti. Hendes navn findes i Histories af Herodot samt i Manethos skrifter, men hendes historiske ægthed er betvivlet.

Idet Herodot omtaler en bro, som Nitokris skulle have bygget, skriver han: "Eftersom [ Babylon ] bestod af to dele med floden i midten, havde det under de tidligere konger været nødvendigt at benytte båd hver gang nogen ville over fra den ene del til den anden, noget der efter min mening var besværligt." Ved at benytte tømmer, brændte sten og stenblokke som byggematerialer og jern og bly til mørtel byggede Nitokris angiveligt en bro.

I bogen Nabonidus and Belshazzar [1] fremsættes den formodning at Nitokris var datter af Nebukadnesar, og at Nabonid var Nebukadnesars svigersøn.

Nitokris er så vidt vides ikke nævnt i nogen oprindelige egyptiske inskriptioner.

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 1929, s. 17, 30, 63, professor R. P. Dougherty
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi