Nordhavnsvej

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Nordhavnsvej (København))
Gå til: navigation, søg
Ambox currentevent.svg Denne artikel beskriver en aktuel begivenhed
Informationerne kan blive ændret hurtigt, som begivenheden skrider frem.
Nordhavnsvej
O2
Basisdata
Længde: 1,6 km
Region: Hovedstaden
Byggeriet juni 2011
Byggeriet februar 2014, tunellen under Strandvejen set fra Strandvejen mod vest
Tilslutningen til Helsingørmotorvejen (oktober 2015)

Nordhavnsvej er en 1,65 km lang vejforbindelse under konstruktion på Ydre Østerbro, hvor den skal forbinde Helsingørmotorvejen med Strandvænget (og havnetunnel-projectet hvis det bliver genneført). Forbindelsen bygges som en firesporet motortrafikvej[1], hvoraf de 620 meter føres gennem en underjordisk, nedgravet tunnel ("cut and cover"). motortrafikvejen skal stå færdig i 2017.

Fra motorvejen føres vejen ind under Ringbanen, frem til Svanemøllens Kaserne, hvor den føres videre i tunnel under Nordbanen og Kystbanen, videre under Strandvejen, indtil den skal tilsluttes med Strandvænget.

Vej- og tunnelforbindelsen skal udføres og projekteres af Nordhavnsvej Konsortiet I/S, der består af E. Pihl & Søn og Züblin. Konsortiet skrev 10. august 2011 under på kontrakten med Københavns Kommune efter at have vundet udbuddet med en tilbudssum på 1,2 milliarder DKK.[2] Efter Pihls konkurs i august 2013 fortsætter Züblin arbejdet.[3]

Nordhavnstunnelen[redigér | redigér wikikode]

I maj 2014 blev det vedtaget at anlægge en en tunnel til Nordhavnen, Nordhavnstunnelen, som en forlængelse af Nordhavnsvejen fra strandvænget og ud til Nordhavnen.[4] Dette kan også ses som første fase af den foreslåede Havnetunnel-motorvej, som er foreslået til at forbinde Helsingørmotorvejen og Amagermotorvejen uden at køre igennem Indre By. Trafikken kan dog blive større end Nordhavnstunnelens kapacitet.[5] Arbejdet med at bygge tilslutningen mellem Nordhavnsvej og Nordshavnstunnelen betyder at Nordhavnsvej ikke åbner i 2015 som først planlagt, men i stedet i 2017.[6]

Ifølge tidsplanen så fremlægges der en anlægslov i oktober 2016, og "Detailprojektering afsluttes og projektet kan udbydes" i marts 2018.[7] De nærmere detaljer omkring linjeføring og anlægstidsplan må forventes først at blive fastlagt senere i undersøgelsesprocessen end nu (oktober 2015).

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 55°43′02″N 12°34′25″Ø / 55.71724°N 12.5736°Ø / 55.71724; 12.5736

Trafik Stub
Denne trafikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.