Norsk ishockey mesterskab for mænd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Norgesmesterskapet i ishockey for menn afholdes hvert år fra Norges Ishockeyforbund blev oprettet (1934), undtagen i krigsårene og under Coronaviruspandemi. Det første NM blev afholdt i slutningen af 1. division fodbold for mænd 1934/35. Mesterskabet bør ikke forveksles med Norsk ishockey mesterskab før 1929, da Norsk Bandyforening blev grundlagt som "Norsk ishockeyforening", men skiftede navn i 1929.

Det norske mesterskab er blevet afholdt som slutspil efter Stanley Cup -modellen siden 1980, hvor Fjordkraftligaen er grundlaget for hvert holds såning i slutspillet. Ligamesteren er seedet som nummer et og får hjemmebane fordel i slutspillet. Men i modsætning til Stanley Cup får holdet også først en modstander i kvartfinaleserien. Dette gøres efter følgende model:

Ligamesteren vælger først mellem de hold, der blev nr. 7 og 8. Derefter vælger holdet, der blev nr. 2 i grundserien, mellem de resterende og holdet, der blev nr. 6. Holdet, der blev nr. 3, vælger mellem de resterende og hold nr. 5, holdet, der blev nr. 4 spiller mod det sidste tilbageværende hold fra den nederste halvdel af tabellen. Det hold, der er det højeste frø i en playoff-serie, har en hjemmefeltfordel; holdet kan spille et hjemmekamp i tilfælde af en syvende og afgørende kamp.

I slutspillet spilles titlen Norgesmester og finder sted over fire kvartfinaleserier, to semifinaleserier og en slutserie. Alle serier spilles over de bedste af syv kampe, så vinderen er det hold, der er den første, der vinder fire kampe. Hver kamp skal have en vinder, og hvis der er uafgjort efter ordinær tid (60 minutter), spilles ekstra tid, indtil et af holdene scorer.

Norgesmestere[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Frisk Asker tok NM-gullet". 2019-04-15. Hentet 2019-06-03. Frisk Asker tok seieren mot Storhamar og vant 3-2 i sudden death (finale 6). Se høydepunkter og boxscore.