Nottinghamshire

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg

Nottinghamshire (forkortes Notts) er et engelsk ceremonielt grevskab i regionen Øst-Midlands. Grevskabet grænser op mod South Yorkshire, Lincolnshire, Leicestershire og Derbyshire.

West Bridgford[redigér | redigér wikikode]

Nottingham har tidligere været administrationsby (County town), men nu er Nottinghamshire County Council flyttet til forstaden West Bridgford, der ligger på den modsatte side af floden Trent. City Ground i West Bridgford blev hjemmebane for fodboldklubben Nottingham Forest F.C. i 1898. West Bridgford ligger i distriktet Rushcliffe lige syd for Nottingham.

Syv distrikter og én selvstyrende kommune[redigér | redigér wikikode]

Det administrative grevskab er delt i syv distrikter. City of Nottingham blev en selvstyrende kommune i 1998, men er stadig en del af det ceremonielle grevskab.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 53°10′N 1°0′W / 53.167°N 1.000°V / 53.167; -1.000

Jan Bruegel d. Ä. 008.jpg Denne artikel om lokaliteten Nottinghamshire kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.


Britisk geografi Stub
Denne artikel om britisk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi