Noussair Mazraoui

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Noussair Mazraoui
Noussair Mazraoui.jpg
Personlig information
Født 14. november 1997 (25 år) Rediger på Wikidata
Leiderdorp, Holland Rediger på Wikidata
Statsborger Marokko,
Kongeriget Nederlandene Rediger på Wikidata
Klubinformation
Nuværende
Bayern München
Seniorkarriere*
År Hold Kampe (Mål)
2018-2022 Ajax 93 (6)
2022- Bayern München 0 (0)
* Seniorklubkampe og -mål tælles kun for den hjemlige liga.

† Kampe (mål).

Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Noussair Mazraoui (født 14. november 1997 i Leiderdorp, Holland) er en hollandsk-marokkansk professionel fodboldspiller der spiller for den tyske Bundesliga-klub FC Bayern München. Han spillede i sin ungdom for AFC Ajax.

Karriere i klubfodbold[redigér | rediger kildetekst]

Noussair Mazraoui er født og opvokset i Holland til marokkanske forældre. Han startede med fodbolden i Alphen aan de Rijn og spillede for AVV Alphen og Alphense Boys, før han tiltrådte ungdomsakademiet "De Toekomst" i Ajax. Fra 2016 til 2018 lavede han 55 kampe for reserveteamet (Jong Ajax) i Eerste Divisie (anden afdeling i Holland). I november 2016 underskrev han sin første professionelle kontrakt[1] og lavede den 4. februar 2018 i kampen mod NAC (3-1 sejr) sin første kamp for det professionelle hold i Eredivisie. I slutningen af sæsonen 2017-18 bliver Ajax nummer to i Eredivisie. I den efterfølgende sæson nåede han semifinalen i UEFA Champions League. I den anden kamp i gruppespillet mod Bayern München scorede Mazraoui sit første mål i en kamp i en europæisk turnering. I denne sæson lavede Mazraoui elleve kampe i UEFA Champions League og scorede to mål. I de hollandske konkurrencer bliver Mazraoui og Ajax hollandske mester og vinder KNVB-Beker (hollandske cup).

Tid i landsholdet[redigér | rediger kildetekst]

Noussair Mazraoui har spillet for det nationale under 20-hold i Marokko. Efter verdensmesterskabet i 2018 i Rusland besluttede han sig for det marokkanske nationale seniorhold, men han spillede ikke indtil videre ikke for dette hold. Så længe han ikke har lavet en appereance i en konkurrencekamp, er han også berettiget til at spille for det hollandske landshold.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Ajax contracteert Noussair Mazraoui". Ajax (hollandsk). AFC Ajax NV. 4. november 2016. Hentet 20. september 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]