Nova FM

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

NOVA er en kommerciel radiostation ejet af SBS Discovery Media, tidligere SBS Broadcasting og drevet af underafdelingen SBS Discovery Radio. Stationen begyndte sine udsendelser den 8. september 2008.[1]

Historiske udvikling[redigér | redigér wikikode]

SBS Broadcasting købte rettighederne til den femte jordbaserede FM-radiokanal den 28. april 2008, efter TV 2 solgte sin FM-radiokanal fra. Salget skyldtes TV 2 Radios beskedne lyttertal og virksomhedens i øvrigt trængte økonomi. TV 2 ejede derefter 20 procent af NOVA fm[2].

Den 3. september 2008 blev det offentliggjort, at den nye kanal ville gå i luften den 8. september, at kanalens målgruppe ville være de 25-50-årige og at TV 2 forsat ville producere nyhedsudsendelserne til kanalen. Her blev det også offentliggjort, at kanalen vil få en bedre dækning end sin forgænger, idet SBS Broadcasting ville erstatte deres anden radiostation, Radio City, med NOVA fm på en række frekvenser, særligt uden for Storkøbenhavn.[3].

Den femte jordbaserede FM-radiokanal, også kaldet FM5, dækker 80 procent af landet. Derudover giver FM5 mulighed for at udsende radio på DAB.

Den 14. december 2012 blev SBS Nordic solgt til Discovery Communications for omkring 1,7 milliarder dollars, og derved kom radiokanalen under SBS Discovery Media.[4]

Oprindeligt blev FM5-tilladelsen solgt den 18. juni 2003, med en fornyelsesfrist på otte år. I juni 2008 blev tilladelsen dog overdraget fra TV 2 Radio til SBS-Radio, som ændrede navnet til NOVA fm. Overtagelsen betød, at der blev indgået et samarbejde om daglige nyheder og magasinprogrammer.

Den 25. juni 2014 fik FM5 A/S, som er ejet af SBS Discovery Media Holding Aps, forlængelse af sendetilladelsen.[5] Det følger af programtilladelsen af kanalen nu er uafhængig af TV 2, og den indgik i november 2014 et samarbejde med BNB, Berlingske Nyhedsbureau. Det medførte udlicitering af nyhedsværter fra nyhedsbureauet til selve radiostationen.[6]

Musik[redigér | redigér wikikode]

Hovedsageligt spiller kanalen popmusik, men kan bevæge sig ud i andre genre, når kendskabet blandt kanalens lyttere er tilstrækkeligt stort.

Morgenflade[redigér | redigér wikikode]

NOVA har gennem stationens levetid haft forskellige morgenflader. I starten blev NOVA Morgen bestyret af en enkelt vært, men siden er det blevet relanceret som et morgenshow med flere værter. På nuværende tidspunkt[Hvornår?] hedder morgenfladen GO'NOVA og udsendelsen kører alle hverdage kl. 6-10 og er en blanding af satire, musik, journalistik, konkurrencer, samt diverse indslag fra lytterne.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Radio Stub
Denne artikel om radio eller radioprogrammer er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.