Nyborg Ungdomsråd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Nyborg Ungdomsråd (NU), er det kommunale ungdomsråd i Nyborg Kommune.

Ungdomsrådet blev oprettet i 2016 efter Nyborgs unge på byrådsdagen i december 2015 havde efterspurgt et råd for unge.

Nyborg Ungdomsråd er et organ som taler de unges sag. Rådet blander sig i den politiske dagsorden i Nyborg Kommune. Rådet bruger også midler på at lave arrangementer for de unge i form af OpenMic, SecondHand Bazar og meget mere.[1] Ungdomsrådet sørger for at repræsentere Nyborg Kommunes unge fra 15 til 25 år.

Starten på Nyborg Ungdomsråd[redigér | rediger kildetekst]

Kommunen afholdte en workshop for at finde de ungemedlemmer der skulle starte Ungdomsrådet. Den første formand for ungdomsrådet blev Stefan Dølby der i løbet af 2016 fik samlet den første bestyrelse i ungdomsrådet i Nyborg. Den første store opgave som ungdomsrådet ville løfte var projektet om at få et ungdomshus til ungdommen i Nyborg.http://www.nyborgungdomsraad.dk/nyborg-ungdomshus/

Nyborg Ungdomshus - Grejsen[redigér | rediger kildetekst]

Efter 1 års arbejde for ungdomsrådet lykkedes det at få tilbudt et hus til brug som ungdomshus. Ungdomsrådet havde været på ture rundt i hele danmark for at besøge andre ungdomshuse, som kunne videregive gode erfaringer og viden. Ungdomsrådet fik tilbudt Grejsdalen 28 i Nyborg. Her efter gik det hurtigt, de frivillige i ungdomsrådet brugte sommeren 2017 på at renovere det kommende ungdomshus.

1. september 2017 kunne de derfor lukke dørene op til Grejsen - Ungdommens hus. Lokale byrådspolitikere og andre embedsfolk blev inviteret til åbningen sammen med resten af Nyborgs unge i alderen 15 - 25 år. Ungdomsrådet blev frem til december 2017 drevet af ungdomsrådet, men nu blev der oprettet en bestyrelse som indgik i et tæt samarbejde med bestyrelsen i ungdomsrådet. Den nye ledelse af huset blev kaldt kernehuset, og overtog driften af ungdomshuset.

Efter Februar 2018 har der ikke været et kernehus i Grejsen, ledelsen af huset overgik derfor til ungdomsrådets bestyrelse endnu en gang.

Medlemskab af NAU[redigér | rediger kildetekst]

Nyborg Ungdomsråd er medlem af NAU - Netværket af Ungdomsråd. Siden 2017 har ungdomsrådet sammen med Nyborg Ungdomshus været medlem.

Kampagner[redigér | rediger kildetekst]

Nyborg Ungdomsråd har lavet flere små kampagner gennem tiden. De står også for at lave større kampagner, bl.a. ved Kommunalvalget i 2017 hvor de kom ud med kampagnen: Stem NU for fuck's sake, som skulle sørge for at få stemmeprocenten blandt Nyborgs unge op.

I oktober 2020 søsatte ungdomsrådet klimakampagnen: Klima (x) is Important. Klimakampagnen er til for at fremme viden om den fremskridende klima ændringer i verden, samt for at guide gode råd og tips videre til den almene og unge nyborgenser, sådan så flere vil kunne få en grønnere hverdag. [2]

Formænd i Nyborg Ungdomsråd
Navn Periode start Periode slut Totale tid som medlem
Stefan Dølby Marts 2016 Februar 2018 Marts 2016 - Februar 2018
Jacob Christensen Februar 2018 Juni 2018 Februar 2017 - Juni - 2018
Magnus Ahlstrøm Juni 2018 ? November 2016 - ?

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]