Nøddelund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nøddelund (Midtjylland)
Nøddelund
Nøddelund
Nøddelunds beliggenhed

Nøddelund er en lille landsby i Midtjylland bestående af ca. 18 husstande og omkring 50 indbyggere (indenfor byskiltene). Den ligger i Viborg Kommune og tilhører Region Midtjylland.

Landsbyen består af gårde, nedlagte mindre landbrug og enfamiliehuse. I Nøddelund er der en smed, men intet forsamlingshus og ingen butikker eller foreninger. Der er busforbindelse til Nøddelund fra Bjerringbro (via Rute 55[1] ), der ligger 5 km nord for landsbyen ad Borrevej (575).

Nærmeste indkøbsmuligheder er hos købmanden i Sahl, der ligger 3 km vest for Nøddelund ad Nøddelundvej, og hos en lang række dagligvare- og detailbutikker i Bjerringbro.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den første del af bynavnet kommer af ordet ” Nød ”, og endelsen ” Lund ” betyder ” lille skov ”. Første gang man støder på bostedet er i 1415. Før selvejet var der i Nøddelund 6 gårde, der hørte under godset Ormstrup, hvor jorden siden er blevet udskiftet i 1781 og igen i 1803. I Gullev Sogn er der en gravhøj (Kettinghøj) i skellet mod Sahl. En langhøj og 40 gravhøje er med tiden blevet sløjfet eller ødelagt. Et ornamenteret bronzesværd er fundet ved Bøgeskov. Der kendes ikke til, at der er helligkilder ved Nøddelund.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Viborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Denne artikel om lokaliteten Nøddelund kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 56°20′N 9°41′Ø / 56.333°N 9.683°Ø / 56.333; 9.683