OLW

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 24. mar 2013, 14:51 af Addbot (diskussion | bidrag) Addbot (diskussion | bidrag) (Bot: Migrerer 3 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q1775404)
Spring til navigation Spring til søgning

OLW (akronym for Old London Wasa) er en svensk virksomhed der producerer, markedsfører og sælger snacks, franske kartofler, osterejer, jordnødder og diverse dips. OLW etableredes i 1967, men det tidligere moderselskab, Wasabröd, etableredes allerede i 1919. OLW ejes siden 2005 af norske Orkla, produktionen foregår med 110 ansatte i Filipstad i Värmland, og hovedkontoret ligger i Solna i Stockholms län.

Navnet "OLW" er et akronym for Old London Wasa, et navn som opstod da OLW's tidligere ejer Wasabröd fusionerede med Borden Foods i 1967, og Bordens fabrik i New York hed Old London. Allerede i 1973 opgav man navnet og virksomheden hedder bare OLW derefter. Siden 2009 har OLW bygget sin markedføring på ordet fredagsmys (fredagshygge), et ord som længe har været anvendt på svensk.

Eksterne henvisninger


Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad eller drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.