Odense Pigegarde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Odense pigegarde er en pigegarde fra Odense, som er en af Danmarks ældste garder.

Garden blev stiftet i 1954 af danselærer Leo Dahl, som syntes at Odense skulle have en garde. Dengang bestod garden kun af et tambourkorps og hed Odense garden. Senere kom der også et brassband, og i 1967 skiftede garden så navn til Odense pigegarde.[1]

I dag består Odense Pigegarde af omkring 50 medlemmer – ca. 40 piger i hovedgarden og 10 piger i juniorgarden.[2] Odense pigegarde, som i dag både er et tamburkorps og et brassband, udbyder udover march, tattoo og små koncerter desuden også morgenmusik, surprisehold til f.eks. fødselsdage, fanfarehold, kirke- og julekoncerter og meget andet. Garden deltager i mange forskellige arrangementer både i ind- og udland, bl.a. DM, og i et stort stævne i Heikendorf, Tyskland. Til DM 2007 høstede garden 2 førstepræmier i Indendørs koncert for brassband og Indendørs koncert for tambourkorps.

Da garden i 2017 var til DM kunne de vende hjem med en 3. plads til tambourkorpset mens deres tambourmajor som havde konkurrencedebut endte på en 4. plads.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Om Odense Pigegarde Arkiveret 16. november 2022 hos Wayback Machine. Odense Pigegarde. Hentet 16/11-2022
  2. ^ Odense pigegarde. lgf.dk. Hentet 16/11-2022
  3. ^ SAMLET DANMARKSMESTER. lgf.dk. Hentet 16/11-2022
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.