Okapi Wildlife Reserve

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
UNESCO Verdensarvsområde
Okapi Wildlife Reserve
Epulu Okapi Reserve.jpg
Epulufloden løber gennem reservatet
Land Demokratiske Republik Congo Demokratiske Republik Congo
Type natur
Sted Isiro
Kriterium x
Reference 718
Region UNESCOs Verdensarvsliste (Afrika)
Indskrevet 1996

Okapi Wildlife Reserve eller Okapi vildtreservat er et verdensarvsområde i Ituriskogen i den nordøstlige del af Demokratiske Republik Congo. Reservatet omfatter 14.000 km², hvilket er omkring 20% af skovens areal. Reservatet er hjemsted for 1/3 af verdens bestand af okapier.

Vildtreservatet er hjemsted for en stor bestand af okapier

Reservatet ligger i dalen til Congofloden, og ligger mellem 500 og 1.000 moh. Det meste af vegetationen i reservatet er uberørt tropisk regnskov. Ud over at være hjemsted for mellem 3.900–6.350 af verdens i alt 10.000–20.000 okapier, har parken også bestande af andre truede arter: afrikansk skovelefant, 13 forskellige arter af menneskeaber, foruden vandgenet (Osbornictis piscivora – en underart i desmerdyr-familien) og vanddværghjort (Hyemoschus aquaticus) som begge er endemiske for dette område. Endemiske fuglearter er de to væverfuglearter Ploceus flavipes og Ploceus aureonucha.

De seminomadiske jæger- og samlerkulturer Ebe og Mbuti lever i Ituriskoven. Siden 1990 har forskellige bantugrupper, der driver landbrug, bosat sig i området, og udgør med deres svedjebrug en fare for naturværdierne. Afskovning som følge af dette har sammen med minedrift, jagt og generel politisk ustabilitet ført til at parken i 1997 blev opført på listen over truede verdensarvssteder.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 2°00′N 28°30′Ø / 2°N 28.5°Ø / 2; 28.5