Okhotsk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Okhotsk
Okhotsks byvåben Okhotsks byflag
Overblik
Land Rusland Rusland
Føderalt distrikt Fjernøstlige
Økonomisk region Fjernøstlige
Kraj Khabarovsk
Grundlagt 1647 Rediger på Wikidata
Postnr. 682480 Rediger på Wikidata
Telefonkode 42141 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 3.576 (2016)[1] Rediger på Wikidata
Andet
Tidszone Vladivostoktid
UTC+10 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 6 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Khabarovsk krajs beliggenhed i Rusland
Khabarovsk krajs beliggenhed i Rusland
Okhotsk ligger i Khabarovsk kraj
Okhotsk
Okhotsk
Okhotsks beliggenhed i Khabarovsk kraj

Okhotsk (russisk: Охо́тск, tr. Okhótsk) er en bymæssig bebyggelse med 3.576(2016)[2] indbyggere ved mundingen af floden Okhota ved det Okhotske Hav i Khabarovsk kraj i Den Russiske Føderation.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Okhotsk var den første russiske bosættelse ved Stillehavskysten, og blev grundlagt som en overvintringslejr i 1643 af kosakker under Semjon Sjelkovnikov. Fortet Kosoi Ostrozjok blev opført i 1649. I 1714 sendte Peter den Store et hold bestående af skibsbyggere til Okhotsk for at muliggøre en hurtige fragt af pelsværk fra Kamtjatka. I 1718 byggede Kozma Sokolov det først fartøj i Okhotsk, og tog af sted på en rejse til Kamtjatka. Denne rute blev så populær blandt russiske søfarende, at Okhotsk inden 1731 var veletableret som den vigtigste russiske havneby ved Stillehavet.

Byen Petropavlovsk-Kamtjatskij overtog Okhotsks ledende kommercielle stilling i begyndelsen af 1800-tallet, men byen var fortsat af betydning som base for den sibirske militære flåde, en forløber for Ruslands Stillehavsflåde. I 1812 blev byen flyttet til et nyt sted på den anden side af Okhotafloden. Byens betydning og befolkning blev kraftig reduceret efter Sovjetunionens opløsning.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Russisk geografiSpire
Denne artikel om russisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi