One Tree Hill (sæson 1)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sæson 1
Afsnit 22[1]
Visning
Originalvisning 23. september 2003[1] - 11. maj 2004[1]
Dansk visning 30. november 2004 - 6. juni 2006

Den første sæson af tv-serien One Tree Hill, havde premiere på The WB den 23. septemper 2003, og på TV3 den 8. maj 2006. Den består af 22 afsnit, og handler om livet for en gruppe personer i byen Tree Hill. I centrum er seriens to mandlige hovedpersoner Lucas Scott (Chad Michael Murray) og Nathan Scott (James Lafferty). De er halvbrødre, men har ikke haft noget med hinanden at gøre, før vi møder dem i starten af High School, hvor de kommer på samme baskethold.

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Sæsonen er produceret af Warner Brothers, Tollin/Robbins Productions og havde premiere på WB Network i USA. Serien er skabt af Mark Schwahn, der medvirkede som ledende producer. Andre ledende producere var Mark B. Perry, Michael Tollin, Brian Robbins og Joe Davola. Schwahn fungerede også som sæsonens "show-runner."

Casting[redigér | rediger kildetekst]

Chad Michael Murray som spiller Lucas Scott

Den første sæson havde 9 hovedroller. Chad Michael Murray spillede den efterladte søn, og den nyankomne til Tree Hill Ravens, Lucas Scott. James Lafferty spillede hans halvbror Nathan Scott. Hilarie Burton spillede den forstyrrede heppekors pige, og Nathans kæreste, Peyton Sawyer. Bethany Joy Galeotti spillede Haley James Scott, Lucas' bedste ven. Paul Johansson spillede Dan Scott, faren som aldrig tog sig af Lucas, og som lagde et for stort pres på sin anden søn Nathan.Sophia Bush spillede festpigen Brooke Davis, Peytons bedste veninde, og leder af heppekoret. Barry Corbin spiller træner Whitey Durham, som sætter Lucas på holdet, mest for at modvilje Dan og Nathan. Craig Sheffer spillede Dans bror Keith Scott, som hjalp med at opdrage Lucas og er uenig med Dans valg i livet. Moira Kelly spiller Lucas' mor Karen Roe, blev gravid i hendes sidste år af High School, og blev ladt alene til at opdrage Lucas da Dan tog på universitetet. Barbara Alyn Woods spillede Nathans mor Deb Lee, som er ulykkelig gift med Dan. Alyn Woods var oprindelig sat som gæstestjerne, men midt i serien fik hun stjerne status.

Mange af gæsterollerne har været med mange gange i løbet af serien, her i blandt: Lee Norris som Marvin McFadden, Antwon Tanner som Antwon Taylor, Brett Claywell som Tim Smith, Bryan Greenberg som Jake Jagielski, Emmanuelle Vaugier som Nicki, Thomas Ian Griffith som Larry Sawyer, Sarah Edwards som Theresa, Bevin Prince som Bevin Mirskey, Cullen Moss som Junk Moretti, Vaughn Wilson som Ferguson Thompson, Amy Parish som Shari Smith, Colin Fickes som Jimmy Edwards og Shawn Shepard som Rektor Turner.

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Sæson Tid Sæson premiere Sæson finale TV sæson Rank Seer-tal
(i millioner)
1 Tuesday 9/8C 23. september 2003 11. maj 2004 2003-2004 #173 3.5[2]

Afsnit[redigér | rediger kildetekst]

Nr. i
serien
Nr. i
sæson
Titel Instruktør Forfatter Første sendedag
11 "PilotBryan GordonMark Schwahn23. september 2003
Udover deres fælles kærlighed for basketball, ser det ud til at Lucas og Nathan er to unge mænd med meget lidt tilfælles, men de er forbundet af den mørke hemmelighed at de har samme far. Nathan er stjernen på på gymnasiets basketballhold og byens helt, mens Lucas er enebarn til en arbejdende alene mor. De to drenges liv støder sammen, da skæbnen sætter Lucas på Nathans basketballhold, her konkurrere halvbrødrene, ikke kun om kontrollen over banen, men også om Nathans smukke kæreste Peyton Sawyers hjerter. 
22 "The Places You Have Come to Fear the Most" Bryan GordonMark Schwahn30. september 2003
Lucas ødelægger sin første kamp på førsteholdet, og besluttet et gå af holdet. Hullet imellem Nathan og Peyton vokser, fordi Peyton er træt af at Nathan hele tiden genere Lucas. Imens presser Keith, Karen til at kæmpe imod sine følelser for Dan, da hun nægtet at sætte sine ben i gymnastiksalen for at støtte sin søn. 
33 "Are You True?" Michael GrossmanJennifer Cecil7. oktober 2003
Frustreret over Lucas' voksende popularitet forsøger Nathan at finde hans svage punkt, og finder det i Lucas' bedsteveninde Haley. Imens er Peyton rasende på Lucas, fordi han har vist hendes tegninger til den lokale avis, uden hun viste noget om det. 
44 "Crash Into You" David CarsonMark Perry14. oktober 2003
Haley overtaler Lucas til at tage med til holdet til et after-party i Nathans strandhus, i håbet om at drengene vil blive venner. Da Lucas ser rigdommene han ikke fik noget af, konfrontere han sin mor med hvorfor hun lod Dan ignorere dem. Imens kommer Nathans mor hjem, og finder en vred søn, hun henvender sig til Karen for at få råd. 
55 "All That You Can't Leave Behind" Duane ClarkAnn Hamilton og Mark Schwahn21. oktober 2003
Lucas spørger Keith om han vil spille med ham til den årlige far-søn basketball kamp, og indser at han har fået den bedste faderfigur da Dan offentlig ydmyger Nathan på banen. Peyton har svært ved at håndtere årsdagen for hendes mors død, og finder Whitey som en god støtte. 
66 "Every Night is Another Story" Jason MooreMike Kelley28. oktober 2003
Da Whitey smider Lucas og Nathan af bussen pga. af deres opførsel på banen, efterlader det ikke bare de to brødre hjælpeløse 30 mil hjemmefra, men de støder også ind i et par punkere der truer dem med en pistol. Brooke bliver skadet under kampen, og har brug for Peyton til at køre hende hjem, og som noget helt usandsynligt beder Peyton, Haley om hjælp. 
77 "Life in a Glass House" Robert Duncan McNeillMike Kelley4. november 2003
Aftenen for Dan og Debs årlige basketball-værdsættelses fest, åbnes gamle sår og nye følelser, da Karen for sig en ny ven, Keith konfrontere sin lillebror Dan igen, og Lucas endelig tager sig sammen til at gøre noget ved sine følelser for Peyton. Haley og Nathan begynder at blive tættere, indtil Brooke spreder et ondskabsfuldt rygte der efterlader Haley sønderknust. 
88 "The Search for Something More" John T. KretchmerJennifer Cecil11. november 2003
99 "With Arms Outstretched" Greg PrangeMark Schwahn18. november 2003
Efter at have kæmpet mod sin far og Haley, bukker Nathan under for presset og tager amfetamin for at hjælpe hans spil. Men han er ikke klar over hvilke ødelæggelser stoffet har på sin krop og hans familie. Imens tager Peyton hen til Lucas for at sætte gang i deres forhold, men da hun kommer til hans hus ser hun ham sammen med Brooke. 
1010 "You Gotta Go There to Come Back" Keith SamplesMike Kelley20. januar 2004
Efter at Whitey har aflyst basketball træningen, overtaler Brooke Lucas, til at slappe af og tager ham med på en wild nat i byen. Imens prøver Deb at forklare Dan, at han skal tage Nathan med på en far-søn weekend for at genopbygge deres forhold, men det går ikke helt som hun håber. 
1111 "The Living Years" Thomas J. WrightMark Perry27. januar 2004
Ude af stand til at håndtere presset fra Dan, beslutter Nathan at droppe basketballholdet, og går til Haley som hjælper ham med at få brugt sin fritid. Imens bliver Brooke jaloux over Lucas og Peytons voksende venskab. 
1212 "Crash Course in Polite Conversations" Sandy SmolanJessica Queller3. februar 2004
Efter at Peyton har modtaget den voldsomme nyhed om at hendes far er omkommet på havet, tager hende og Lucas en tur til Hilton Head, for at se på et lig der er blevet skyllet i land. Begejstret kysser Peyton Lucas. Imens for et uventet besøg fra Dans forældre skabt oprør imellem familien Scott, da en masse familie hemmeligheder bliver afsløret til Dans fødselsdags middag. 
1313 "Hanging by a Moment" John BehringMark Schwahn10. februar 2004
Keith og Lucas er på vej til lufthavnen for at hente Karen, da et bilsammenstød efterlader Lucas bevistløs, kæmpende for sit liv. Dan har overværet ulykken, og kører Lucas til hospitalet. Her må han indrømme at Lucas er hans søn for at Lucas kan få hjælp. Imens beslutter Peyton sig for at fortælle Brooke om at hende og Lucas har kysset. 
1414 "I Shall Believe" Greg PrangeJennifer Cecil17. februar 2004
1515 "Suddenly Everything Has Changed" David CarsonMark Perry24. februar 2004
Efter hans nær-død oplevelse, beslutter Lucas at han har truffet det forkerte valg imellem Brooke og Peyton, så han afslutter sit forhold med Brooke, og genoptager sin hemmelige affære med Peyton. Men sandheden kommer frem da han kommer på skadestuen, og de to piger står ansigt til ansigt på hospitalet. Imens, ude af stand til at betale sine lån, efter at have betalt Lucas' hospital regning, sætter Keith sit værksted til salg. 
1616 "The First Cut is the Deepest" Robert Duncan McNeillMike Kelley2. marts 2004
Nathan skal beslutte hvilken af hans forældre han vil bo ved efter skilsmissen, men Dan beslutter at styrke hans side ved at true med at afsløre Debs mørkeste hemmelighed i retten, medmindre Nathan vælger at bo ved ham. Imens mødes Lucas en smuk fremmede som for hans hjerne til at hvirvle rundt. 
1717 "Spirit in the Night" Duane ClarkTerrence Coli6. april 2004
Holdet kører mod Charlotte hvor Brooke er fast besluttet på at vinde første pladsen af den årlige heppekors konkurence, men da en fra heppekors-holdet bliver sur spørger Peyton Haley om hun ikke vil komme på holdet for en dag. Imens, efter at Whitey sætter Lucas og Nathan til at bo på samme værelse, opstår der der konfrontationer imellem de to, og Haley er fanget imellem dem. 
1818 "To Wish Impossible Things" Billy DicksonMark Schwahn13. april 2004
Lucas, Nathan og Jake bliver solgt ved højeste bud til den årlige "Boy Toy" velgørenheds auktion, og natten fører til overraskende udvikling for gamle flammer. Imens, Brooke har misset auktionen og ender op sammen med Mouth, og giver ham hans livs nat. 
1919 "How Can You Be Sure?" Thomas J. WrightKaryn Usher20. april 2004
2020 "What Is and What Should Never Be" Perry LangEdward Kitsis og Adam Horowitz27. april 2004
Imens Nathan forsøger at finde et job efter skole for at kunne betale sine regninger, beslutter Haley at holde en fest i hans lejlighed, men går i panik da tingene går ud af kontrol. Efter en svigtet Brooke finder ud af at hun ikke var inviteret til festlighederne, beslutter hun sig for sammen med hendes nye ven Nicki at ødelægge festen. 
2121 "The Leaving Song" Davis CarsonJennifer Cecil og Mark Perry4. maj 2004
Lucas er chokeret efter at finde ud af, at Dan engang spurgte Karen for fælles forældremyndighed af Lucas mens han var en baby. Imens, Peyton går i panik da Nicki kidnapper Jakes datter, mens Peyton passede hende. 
2222 "The Games That Play Us" Greg PrangeMark Schwahn11. maj 2004
Lucas og Nathan tager skrubbet af Dans mishandlinger da han træner dem til playoff kampene, han presser dem begge til briste punktet. Haley er lamslået da Dan truer hende til at genoverveje hendes forhold med Nathan. Imens, Whitey finder ud af at hans helbreds tilstand er mere kritisk end hvad han troede, og Dan finder ud af en chokerende hemmelighed om Deb. 

Fodnoter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c One Tree Hill - Episodes - tv.com Arkiveret 5. august 2008 hos Wayback Machine. Hentet 6. august 2008.
  2. ^ "2003-04 Ratings". ABC Medianet. Hentet 2007-05-25.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]