OpenTTD

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
OpenTTD
Openttdlogo.svg
Generelle oplysninger
Udvikler OpenTTD Holdet
Udgiver OpenTTD Holdet
Distributør Good Old Games
Steam Rediger på Wikidata
Udgivet 1. april 2021
Seneste version 1.11.0
Genre Forretnings simulation
Spiltype Singleplayer, Multiplayer
Platforme Linux, Mac OS X, Windows, andre
Medier Online distribution
Aldersgrænse A
Eksterne links
OpenTTDs hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

OpenTTD er en open-source spilmotor til Chris Sawyers spil Transport Tycoon Deluxe. De nyeste versioner, begynder med version 0.6.0 udgivet i April 2008, der er skrevet i C++.

OpenTTD indeholder de samme funktioner fra det originale spil, dog er nogle funktioner opdateret eller nye er kommet til, heriblandt kanaler, omvendte og udvidede togstationer, og tilhørende lufthavne. Den nok mest populære funktion der ikke var med i det gamle spil, er multiplayer. Det tilbyder LAN og Internet spil offentligt, internationale servere med op til 11 spillere.

De inkorporerer funktioner såsom TTDPatch, hvilket er udgivet under GNU GPL licensen. Både OpenTTD og TTDPatch er ikke "standalone" spil – OpenTTD kræver ikke Transport Tycoon Deluxe eksekverbar filer, det kræver dog derimod spillets grafiske filer. Dog tilbyder version 1.0 at man kan benytte OpenGFX (samt andre open-source grafikpakker), der er lavet af OpenTTDs fællesskab.

Spillets lovlighed er dog blevet sat under spørgsmål, da de originale versioner opstod ved at afkode de binære filer fra den originale version.

Introskærmen med OpenGFX-grafikken sat til.

Kilder og referencer[redigér | rediger kildetekst]

OpenTTDs officielle hjemmeside