Opholdstilladelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Et "Permanent Resident Card", eller ‘green card’ fra USA, 2017.

En opholdstilladelse er en tilladelse udstedt af et lands udlændingemyndigheder, der viser at en person, der ikke er statsborger i det pågældende land, har ret til at opholde sig i landet. Dette kan komme i form af en midlertidig opholdstilladelse, der giver ret til ophold i en tidsbegrænset period der senere kan forlænges, eller en permanent opholdstilladelse, der giver ret til ophold uden tidsbegrænsning. En opholdstilladelse er en form for visum.

For landene i EU og EFTA gælder særlige opholdsregler. Som del af EUs Fire Friheder har borgere i EU- og EFTA-landene ret til at opholde sig i hinandens lande uden restriktioner.[1]

Danmark[redigér | rediger kildetekst]

Opholdstilladelser i Danmark udstedes af Udlændingestyrelsen under Udlændinge- og Integrationsministeriet.[2] Danmark, som underskriver af Flygtningekonventionen, er forpligtiget til at udstede fremmedpas (en) til flygtninge.

USA[redigér | rediger kildetekst]

I USA udstedes green cards til folk med permanent opholdstilladelse. Ofre for menneskehandel kan tildeles T-visum hvis de vidner i sagen mod bagmændene for handlen.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

JuraSpire
Denne juraartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.