Ordrup Kirkegård

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ordrup Kirkegård
Generelle informationer
Sted Ordrup, Danmark
Grundlagt 1892; 130 år siden (1892)
Type Offentlig
Ejer Gentofte Kommune
Areal 57.400 m²
Eksterne henvisninger
www.gentofte.dk
Oversigtskort

Ordrup Kirkegård er en dansk kirkegård beliggende i Ordrup nord for København. Den er anlagt i 1892. En stor del af den er anlagt af gartner G.N. Brandt, som fra 1901 til 1927 var ansat som graver ved kirkegården. Den er udvidet i 1917, således at den i dag er på 57.400 m². Kirkegårdens kapel er tegnet af Edvard Thomsen, mens relieffet over kapellets hoveddør er lavet af Einar Utzon-Frank. Kapellet anvendes ikke længere.

Den første begravelse fandt sted 22. juli 1892, og siden har kirkegården betjent befolkningen i Skovshoved, Ordrup og Charlottenlund (Ordrup og Skovshoved sogne). En del af kirkegårdens grave er registreret som bevaringsværdige, og der ligger mange skuespillere og kunstnere på Ordrup Kirkegård. Kirkegården fungerer i dag i stor udstrækning som park.

Kendte begravet på Ordrup Kirkegård[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Jan Bruegel d. Ä. 008.jpgDenne artikel om lokaliteten Ordrup Kirkegård kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.