OsmAnd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
OsmAnd
Osmand logo.svg
Osmand street routing.png
Navigation i OsmAnd
Original skaber(e) Victor Shcherb, Alexey Pelykh, Hardy Mueller og andre
Udgivet 1. juni 2010
Status Aktiv
Skrevet i Java, C++
Operativsystem Android, iOS
Tilgængelig på Engelsk, fransk, tysk, dansk og mange andre.
Licens GPL
Hjemmeside Hjemmeside

OsmAnd (OpenStreetMap Automated Navigation Directions) er en open source navigationsapp til Android og iOS, der kan benyttes offline. Som navnet antyder, benytter appen gratis data fra OpenStreetMap (OSM), men er ikke i øvrigt en del af dette projekt.

Sammenlignet med for eksempel Google Maps er der flere indstillinger og muligheder for tilpasning af kortene i OsmAnd. Det er til eksempel muligt gratis at tilføje yderligere kortlag såsom Lantmäteriets fjällkartan for hele Sverige og de tilsvarende kort fra Norge. Disse fjeldkort, som henvender sig til vandrere og skiløbere, kan ligeledes downloades til offline brug i områder uden internetforbindelse.

Man kan aktivere talrige udvidelsesmoduler, som giver yderligere funktioner. Det inkluderer optagelse af GPX-spor og redigering af OpenStreetMap.

OsmAnd findes både i en gratis og betalt version (abonnement). Førstnævnte tilbyder download af kort, der opdateres månedligt, mens sidstnævnte tilbyder kontinuerlige opdateringer, hvilket vil sige at man kan få rettelser med der er foretaget i OSM ned til en time før. Ved hjælp af telefonens GPS tilbyder både den gratis og betalte udgave af OsmAnd navigation med både grafik og dansk stemmevejledning til fodgængere, cyklister og billister.