Oswald Achenbach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Oswald Achenbach, Portræt af Ludwig des Coudres

Oswald Achenbach (født 2. februar 1827 i Düsseldorf, død 1. februar 1905 sammesteds) var en tysk landskabsmaler. Han var bror til Andreas Achenbach og elev af denne.

I et par år studerede Achenbach ved Kunstakademiet i Düsseldorf. Achenbach vandt snart et anset navn for sine italienske landskabsmalerier med stærke lysvirkninger og virkningsfuldt anbragt staffage. De fremstiller ofte Mellem- og Syditaliens Klostre og villaer (Villa d’Este, Torre del Greco, Måneskinsnat ved Neapel, Villa Torlonia etc.), sete i effektfuld måneskins- eller solnedgangsbelysning. 1863-72 var han ansat som lærer i landskabsmaleri ved Düsseldorf-Akademiet. Achenbach har også udført litografier. Nationalgaleriet i Kria ejer et maleri af ham.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.