Otto Sigvaldi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Otto Sigvaldi

Otto Sigvaldi - 1970.jpg

Personlig information
Født Otto Sigvaldi Petersen Rediger på Wikidata
17. april 1943 Rediger på Wikidata
Død 2015 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skribent, digter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Sigvaldi på Strøget

Otto Sigvaldi Petersen (født 17. april 1943 i Vangede, død 2015) var en dansk digter, forlægger og oversætter, som i starten af 1970'erne gjorde sig særlig bemærket ved at sælge sine værker fra en barnevogn på Strøget i København. Hans påklædning var nærmest en papegøjeefterligning, dette og hans store højde gjorde ham meget iøjnefaldende.

I 1967 oversatte han Koen har fire hjørner, en samling af skolebørns ufrivilligt morsomme fortalelser samlet af Jean Charles, originaltitel: La foire aux cancres. Le rire en herbe. Denne oversættelse blev illustreret af Flemming Quist Møller. En anden af hans kendte udgivelser er: Hindbærbrus og kragetæer fra 1968-73, som var skrevet og fortalt af børn.

Han modtog PH-prisen i 1971.

Han medvirkede på Burnin Red Ivanhoes album 6 Elefantskovcikadeviser fra 1971, hvor han læste to ganske korte digte op, dels en introduktion, dels digtet om Kometen.

Otto Sigvaldi oversatte i 1999 den populære "biografi-roman-fortælling" Tirsdage med Morrie af amerikaneren Mitch Albom (Tuesdays with Morrie). Den danske udgave udkom på Borgens Forlag.

Otto Sigvaldi var i årene 1968 til 1973 gift med billedkunstneren Kirsten Dehlholm, med hvem han fik en søn i 1971. Den ovennævnte påklædning, som Sigvaldi benyttede, når han solgte bøger på Strøget, er designet af Kirsten Dehlholm.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

ForfatterStub
Denne danske forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi