Spring til indhold

OutKast

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
OutKast
OutKast i 2014
Information
OprindelseAtlanta, Georgia, USA
GenreHiphop, southern hip hop, Østkystshiphop Rediger på Wikidata
Aktive år1992–2006; 2014
PladeselskabEpic Records,
Sony Music Entertainment,
Purple Ribbon Records Rediger på Wikidata
MedlemmerAndré 3000
Big Boi
Påvirket afKate Bush Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
OutKasts hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

OutKast er en amerikansk hiphopduo fra Atlanta, Georgia som startede i 1992. Oprindeligt var duoens musikstil en blanding af stilarterne Dirty South og G-Funk, men de har siden blandet elementer ind fra andre musikstile som funk, soul, pop, elektronika og jazz. Duoen består af André «André 3000» Benjamin (tidligere kendt under navnet «Dre») og Antwan «Big Boi» Patton.

OutKast (både André 3000 og Big Boi) er på en 13. plads over de rigeste i hip hop-industrien og tjente over 14 millioner dollars i 2006.

OutKast er en af tidernes mest sælgende hiphop-grupper og har solgt over 20 millioner eksemplarer af sine 7 album. Dobbeltalbummet Speakerboxxx/The Love Below fra 2003 har alene solgt over 10 millioner eksemplarer og er et af 4 hiphop-album som har solgt til diamant i USA. For albummet og singelen «Hey Ya!» fik bandet 3 Grammy-priser i 2004, blandt andet Album of the Year.

Hovedartikel: Outkasts diskografi.
Studiealbum

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
MusikgruppeSpire
Denne artikel om en amerikansk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.