Overforbrug

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.

Overforbrug er når man bruger, køber eller indtager noget i større mængder end ens behov behøves for at blive tilfredsstillet.

Det vil næsten altid bruges i et negativt sammenhæng da det kan føre til overvægt hvis man taler om et overforbrug af mad, afhængighed hvis det er i forhold til overforbrug af stoffer. Men der kan også snakkes om et overforbrug af materialistiske genstande, som der i enden vil bidrage til global opvarmning igennem det større udbud man sender som idet så fremmer produktionen af visse produkter.

Mange mennesker lever med et overforbrug af en form, om det så er fra at købe uansvarligt mange vare fra websites såsom Wish eller om det så er at indtage store mængder madvare vil det stadig være en belastning for samfund og miljø, imens økonomien gror af det, og derfor burde man overvejer om man har et overforbrug, og hvis det er situationen at nedsætte det så vidt som muligt.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.