P.O. Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra P. O. Nielsen)
Spring til navigation Spring til søgning
Specialbil i P. O. Nielsen-farver. Tidligere var disse vogne et af virksomhedens varemærker, men alle denne type specialbiler fra firmaet er i 2006 solgt til ophugning.

P. O. Nielsen Total-renovation blev startet af vognmand Peter Ortmann Nielsen i 1930'erne.

Faderen døde relativt ung, mens børnene Preben, Jan og Peter var hhv. 13, 11 og 9 år gamle. Moderen, Edit Ortmann Nielsen fortsatte firmaet med hjælp fra sønnerne og med en vis skepsis fra de mandlige vognmænd i området.

Fra starten i 1938 havde forretningen til huse på Hyldegårdsvej i Charlottenlund, men da pladsen efterhånden var lidt for trang, flyttede man til Syvendehusvej i Ballerup. Herefter går det rigtig stærkt og da pladsmanglen atter melder sig i midten af 80’erne flyttes forretningen til Baltikavej i Nordhavnen københavn s.

Alle tre sønner blev senere selvstændige vognmænd, selvom Jan O. Nielsen delte firmaadresse med P. O. Nielsen. Sønnen Preben beslutter sig for at blive på pladsen i Ballerup og startede firmaet Preben O. Nielsen i 1988.

Firmaet blev solgt til det fransk ejede miljøfirma SITA, som dog siden trak sig ud af Danmark og solgte firmaet samt deres aktieandel i Renoflex til R98, der ejede de resterende aktier i Renoflex. Enkelte af firmaets biler kører endnu for Renoflex med de gamle farver (gråt førerhus med røde stafferinger og rødt chassis).