PLAZA Design by Utzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgFremtidig bygning
Denne artikel omhandler en bygning, der er under opførelse.
Det er derfor muligt, at indholdet er af spekulativ natur, og ligeledes, at indholdet kan ændre sig markant efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige.
Applications-development.svg

PLAZA Design by Utzon er et byggeprojekt på Strandvejen i Aalborg, som forventes klar til indflytning i 2014. PLAZA ligger på et hjørne af Strandvejen og Tolboldgade, som er en del af Aalborgs havnefront tættest på Limfjordsbroen, der forbinder Aalborg og bydelen Nørresundby. Byggeriet er baseret på et designoplæg af Kim Utzon, der også har tegnet Utzon Center og Bikuben Kollegiet på Aalborgs havnefront. Kim Utzons designoplæg er blevet arbejdet videre på af Arkitektfirmaet Kjær & Richter.[1]

Dispotion[redigér | rediger kildetekst]

Bygningen er opdelt i et øst- og vesttårn. Østtårnet mod Limfjordsbroen kommer til at indeholde erhverslokaler. I vesttårnet på 10 etager vil der være eksklusive lejligheder. Under tårnene findes flere erhverslokaler og parkering til bygnings benyttere.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.