Pacific Rim National Park Reserve

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pacific Rim National Park Reserve
Halfmoon Bay i nærheden af Ucluelet
Halfmoon Bay i nærheden af Ucluelet
Region CA-BC
Sted British Columbia, Canada
 - koordinater 48°38′10″N 124°46′09″V / 48.63611°N 124.76917°V / 48.63611; -124.76917
Areal 511 km²
marine: 221 km²
terrestrial: 290 km²
Grundlagt 1970
IUCN-kategorier II – Nationalpark
Pacific Rim National Parks beliggenhed i Canada
Pacific Rim National Parks beliggenhed i Canada
Pacific Rim National Parks beliggenhed i Canada

Pacific Rim National Park Reserve er en nationalpark beliggende på Vancouver Island i det vestlige British Columbia i Canada, oprettet i 1970. Foruden bevaringsværdige strande og marine områder findes i parken tempereret regnskov.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Pacific Rims nationalpark er delt i tre geografiske hovedområder, Long Beach og West Coast Trail som ligger langs Vancouver Islands vestlige kyst og Brok Group Islands, en samling af over hundrede små øer i sundet Barkley Sound. Long Beach, som er en 16 kilometer lang strand ved Wickaninnish Bay, er parkens mest besøgte turistmål. Vandrestierne West Coast Trail går i varieret natur, både langs strande og igennem skovområder, og passerer såvel klipper som vandfald og grotter. Totalt er der 75 kilometer vandrestier i parken.

Klima[redigér | rediger kildetekst]

Nærheden til Stillehavet og bjergene øst for parken gør at klimaet karakteriseres af regn og dis. Sommeren er tørrere end resten af året, dog dannes dis ofte også i løbet af sommeren fordi fugtig luft kommer ind fra havet. Disse fugtige forhold er forudsætninger for områdets tempererede regnskov.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]