Palm Springs (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Palm Springs
Overblik
Genre Komediefilm Rediger på Wikidata
Instrueret af Max Barbakow Rediger på Wikidata
Manuskript af Andy Siara Rediger på Wikidata
Medvirkende June Squibb,
J.K. Simmons,
Meredith Hagner,
Chris Pang,
Dale Dickey,
Jacqueline Obradors,
Camila Mendes,
Peter Gallagher,
Andy Samberg,
Tyler Hoechlin med flere Rediger på Wikidata
Fotografering Quyen Tran Rediger på Wikidata
Klip Matt Friedman Rediger på Wikidata
Produceret af Andy Samberg Rediger på Wikidata
Distributør Hulu,
Mozinet,
Neon Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 26. januar 2020 (Sundance Film Festival),
3. september 2020 (Ungarn),
10. juli 2020 (USA),
18. december 2020 (Canada) Rediger på Wikidata
Længde 90 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USA Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Palm Springs er en amerikansk romantisk science fiction-komediefilm instrueret af Max Barbakow med manuskript af Andy Siara efter en historie af Siara of Barbakow. Filmen har Andy Samberg, Cristin Milioti, Peter Gallagher og J. K. Simmons i hovedrollerne, og følger to fremmede der mødes til et bryllup i Palm Springs, hvor de bliver fanget i en tidssløjfe.

Filmen havde verdenspremiere ved Sundance Film Festival den 26. januar 2020 og blev udgivet i udvalgte biografer af Neon og digitalt på Hulu den 10. juli 2020. Palm Springs blev nomineret til to priser ved Golden Globe Awards 2020-21 nemlig bedste film - musical eller komedie og bedste skuespiller - musical eller komedie til Samberg.

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Instruktør Max Barbakow og manuskriptforfatter Andy Siara fik idéen til filmen, mens de var elever på American Film Institute, "med lige øje med jungianske filosofiske ideer og den pragmatiske betydning af at skrive en film med et lille budget, der ville være let at producere."[1] Da Siara fortsatte med at skrive til tv-showet Lodge 49, udviklede de manuskriptet til et mere ambitiøst projekt med en sci-fi-kant.[2] Mens En ny dag truer var et fundamentalt vigtigt udgangspunkt for brugen af en tidssløjfe i en romantisk komedie, vidste Barbakow og Siara, at de havde brug for at distancere deres manuskript fra filmen. Dette førte til at at Nyles allerede er i tidssløjfen i starten af filmen, hvilket gjorde at filmen, ifølge Siara, var en "efterfølger til en film der ikke eksisterer" og derefter tilføje Sarah som en anden karakter i sløjfen for at tjene som et navigationspunkt til publikum.[3]

Projektet blev annonceret i november 2018, efter at det sikrede sig en skattegodtgørelse til at filme i Californien, men på grund af begrænsningerne i denne skattegodtgørelse blev de tvunget til at filme i Los Angeles-området snarere end i Palm Springs. Andy Samberg blev annonceret til at spille med i filmen.[4] I marts 2019 blev Cristin Milloti og J. K. Simmons tilføjet til rollelisten.[5] Camila Mendes blev tilføjet i april samme år.[6]

Optagelserne startede i april 2019 og varede i 21 dage.[7]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Siede, Caroline (4. december 2020). "Palm Springs is the definitive 2020 rom-com". The A.V. Club.
  2. ^ Erbland, Kate (7. juli 2020). "How 'Palm Springs' Transformed from 'Leaving Las Vegas' Rip-Off to a Sci-Fi 'Groundhog Day'". IndieWire. Arkiveret fra originalen 17. februar 2021. Hentet 3. maj 2021.
  3. ^ Kring-Schreifels, Jake (9. juli 2020). "How the 'Palm Springs' Team Found a New Wrinkle in the Time-Loop Movie". The Ringer. Hentet 12. juli 2020.
  4. ^ "SNL alum Andy Samberg's 'Palm Springs' film on pace to earn $2.5 million in tax credits". The Desert Sun. Hentet 25. marts 2019.
  5. ^ Fleming Jr., Mike (11. marts 2019). "Upstart Limelight Sets 'Palm Springs' As First Go Picture; Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons To Star". Deadline Hollywood. Hentet 25. marts 2019.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
  6. ^ 'Riverdale's Camila Mendes To Star In Netflix Film 'Windfall'; Joins J.K. Simmons & Andy Samberg in 'Palm Springs'
  7. ^ Bennett, Alanna. "Camila Mendes Is Taking It All in Stride". Teen Vogue.

Kilder og Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]