Panoramio

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Panoramio logo.svg

Panoramio var et website hvor private brugere kan uploade digitale fotografier. I modsætning til Flickr er Panoramios fokusområde billeder af verden via GeoTagging. Panoramio påbegyndtes i 2005 og lukkede 4. november 2016.[1] En stor del af billederne overføres til Wikimedia Commons [2]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Panoramio startede som et hobby-projekt af de to spaniolere Joaquín Cuenca Abela og Eduardo Manchón Aguilar i sommeren 2005. 3. oktober[3] blev sitet så lanceret.
Kort tid efter lanceringen blev Panoramio integreret i Google Earth, således at brugere af Google Earth havde mulighed for at se billeder forskellige steder i verden, på baggrund af geotag-informationerne.
I sommeren 2006 overgik Panoramio til at være et brugerstøttet projekt, begge de to stiftere begyndte at koncentrere sig fuldtids om projektet og de fik også en tredje mand med ind; Jose Florido Conde.
2. juni 2007 annonceret holdet bag Panoramio så, at Panoramio ville blive overtaget af Google to uger senere; og at brugerne så havde to uger til opt-out[4].

Link[redigér | rediger kildetekst]

www.panoramio.com (Panoramio verdenskort Arkiveret 19. januar 2014 hos Wayback Machine)

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Lardinois, Frederic. "Google shuts down Panoramio". Hentet 8. oktober 2016.
  2. ^ Mere end 1.2 milloner billeder på commons.wikimedia.org i januar 2017
  3. ^ "Panoramio – Team". Arkiveret fra originalen 6. december 2010. Hentet 18. august 2007.
  4. ^ Google
InternetSpire
Denne internet-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.