Panoramio

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Panoramio er et website hvor private brugere kan uploade digitale fotografier. I modsætning til Flickr er Panoramios fokusområde billeder af verden via GeoTagging.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Panoramio startede som et hobby-projekt af de to spaniolere Joaquín Cuenca Abela og Eduardo Manchón Aguilar i sommeren 2005. 3. oktober[1] blev sitet så lanceret.
Kort tid efter lanceringen blev Panoramio integreret i Google Earth, således at brugere af Google Earth havde mulighed for at se billeder forskellige steder i verden, på baggrund af geotag-informationerne.
I sommeren 2006 overgik Panoramio til at være et brugerstøttet projekt, begge de to stiftere begyndte at koncentrere sig fuldtids om projektet og de fik også en tredje mand med ind; Jose Florido Conde.
2. juni 2007 annonceret holdet bag Panoramio så, at Panoramio ville blive overtaget af Google to uger senere; og at brugerne så havde to uger til opt-out[2].

Link[redigér | redigér wikikode]

www.panoramio.com (Panoramio verdenskort)

Internet Stub
Denne internet-relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.


Referencer[redigér | redigér wikikode]