Pato Siebenhaar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Pato Siebenhaar[1]
Pato Siebenhaar.jpg
Foto: Kim Matthäi Leland
Information
Født 4. august 1977Rediger på Wikidata
Oprindelse Danmark
Genre Rock, Ska, Hip Hop
Aktive år 1999 -
Eksterne henvisninger
patolicious.com///

Pato Siebenhaar (født Martin Siebenhaar, født 4. august 1977 i Dragør) er en dansk rapper, sanger og producer. Han startede sin musikalske karriere i ska-bandet Furillo som guitarist. Bandet er nok bedst kendt for albummet 'Break the Game' fra 2002, der med stor held blandede energien fra punk med det smittende humør fra reggaen.

I 2004 gik gruppen i opløsning, hvorefter Pato som den første kunstner fik en pladekontrakt på Jokerens nystiftede selskab Flamingo Records. Det førte i 2005 til debutalbummet 'Music For Early Birds & Nighthawks', der bød på skramlet rock og rap blandet med hiphop beats, rock, ska, blues og reggae. Spiller koncerter på Roskilde Festival og Smukfest.

Singlen 'Nighthawks' blev et mindre hit i Danmark – ikke mindst efter at have været Ugens Uundgåelige på P3.[2]

I 2007 etablerer Pato Siebenhaar sit eget pladeselskab Black Cheese Records.

I 2008 udkom Pato Siebenhaar, i samarbejde med Ane Trolle under navnet Trolle//Siebenhaar, med albummet 'Couple Therapy'. Singlen 'Sweet Dogs' var Ugens Uundgåelige på P3 og var et mindre hit i Tyskland.

I 2010 udkom Pato Siebenhaar, denne gang i samarbejde med produceren Lasse Lyngbo, med pladen 'K Town Stomp' som producer duoen White Pony. Singlen 'Falling', der havde gæsteoptrædender af Tobias Kippenberger fra The Floor Is Made Of Lava og Asbjørn Auring Grimm, var Ugens Uundgåelige på P3. White Pony var support for Nephew på deres 2010-tour og optrådte med dem, da de spillede på Orange Scene på Roskilde festivalen samme år.

i 2011 afholder Pato Siebenhaar sammen med Roskilde Festival 'Black Cheese Night' på festivalens skatescene, der gæstes af Dixone, PiffPaff, Specktors, Klumben, Kidd og Topgunn.

I 2012 udkom Pato Siebenhaar med sit andet soloalbum 'Ca. Lige Her'. Singlen 'Gå For Det' var Ugens Uundgåelige på P3. Sangen 'Fladt Land', med gæsteoptræden af Ålborg-rapperen Danni Toma, er pga. sin samfundskritiske tekst, efterfølgende blevet brugt som pensum i dansk undervisning på folkeskole- og gymnasieplan. Spiller efterfølgende koncerter i bl.a. Vega, Gimle og på Smukfest.

Udgiver i 2012 'Black Cheese Mixxtape Vol. 2' som mobil app og download, der blev gæstet af Topgunn, Raske Penge, Danni Toma, Gee Monster, Klumben, House Of Pain, Ulige Numre, Jokeren, Kesi, Kidd og Blæs Boogie.

Remixer i 2013 S!vas' debut EP 'D.A.U.D.A.' i en dub/reggae udgave, der efterfølgende bliver lagt på Soundcloud.

I 2014 deltog Pato Siebenhaar i TV-serien Masterchef sæson 4, hvor han fik en 4. pladsen.

Remixer i 2014 S!vas' anden EP 'D.A.U.D.A. II' i en dub/reggae udgave, der efterfølgende bliver lagt på Soundcloud.

Udgiver i 2015 på Universal Records 'Skarp' EP med medvirken af Shaka Loveless, Anden og Sluzh, med co-produktioner af Topgunn, Pitchshifters og Klumben.

Genindspiller i 2016 hans debut single 'Nighthawks' i anledning af 10 året for udgivelsen, med bl.a. Tobias Elof på ukulelle. Tager efterfølgende på Danmarks tour med den 4 dobbelte danske DMC mester DJ Graded.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.