Patrick Bateman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Patrick Bateman
MFCC 2014 - Patrick Bateman (15903692389).jpg
Information
Skabt af Bret Easton Ellis Rediger på Wikidata
Spillet af Christian Bale Rediger på Wikidata
Fødselsdag oktober 1962 Rediger på Wikidata
Arbejde Fiktiv seriemorder, investeringsbankmand Rediger på Wikidata
Statsborgerskab USA Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Patrick "Pat" Bateman er en fiktiv person, hovedpersonen og fortælleren i romanen American Psycho af Bret Easton Ellis. I år 2000 blev American Psycho filmatiseret, og her spillede Christian Bale hovedrollen som Patrick Bateman.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Patrick Bateman er et produkt af 80'erne og 90'ernes yuppie miljø og har en narcissistisk attitude. Han arbejder for det fiktionelle Wall Street firma Pierce & Pierce, og bor på Upper West Side af Manhattan i New York. Hans lejlighed ligger i Gardens Building, hvor han bl.a. er nabo til Tom Cruise. Ved første optræden i bogen virker Bateman som en attraktiv, velplejet, og intelligent ung mand, men det går senere op for læseren at han også er en seriemorder som dræber både kollegaer, bekendtskaber, børn og prostituerede i vilde og vulgære drab som ofte også har seksuelle referencer. Hans handlinger inkluderer tortur, mord, og kanibalisme, altsammen meget detaljeret beskrevet i bogen.

Bateman er fra en meget rig familie. Hans forældre har et hus på Long Island, og han nævner også på et tidspunkt et sommerhus som familien har i Newport. Hans lillebror Sean går på Camden College. Patrick Bateman selv blev student på Harvard University i 1984, gik 2 år derefter på Harvard Business School, før han flyttede til New York.

Batemans yndlingstøjmærker er Valentino Couture, Jean Paul Gaultier, Oliver People, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta og en række andre luksuriøse mærker. Han går ofte i skjorter med kontrast-flip og slips.

Hans bedste ven er Timothy Price, som også er hans kollega hos P&P. Venskabet er overfladisk, selvom Bateman erkender, at Price er den eneste interessante person han kender. Timothy Price har et forhold til Batemans "såkaldte forlovet" Evelyn.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • Artiklen har ingen egenskaber for filmpersondatabaser i Wikidata


Fiktiv personStub
Denne biografi om en fiktiv person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi