Peckforton Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Peckfortong Castle


Peckforton Castle er et victoriansk country house bygget i samme stil som mange af englands middelalderlige borge. Den står i et skovområde i de nordlige ende af Peckforton Hills omkring 2 km nordvest for landsbyen Peckforton, Cheshire, England. Den er listet på National Heritage List for England som listed building af grad I.[1] Det blev opførte i midten af 1800-tallet som hjem for John Tollemache, der var en rig jordejer, ejendomsforvalter og Member of Parliament. Det blev tegnet af Anthony Salvin i gotisk stil. Under anden verdenskrig blev det brugt som hjem for fysisk handikappede børn.

Tollemache-familien brugte Peckforton Castle til forskellige arrangementer, men det stod ubrugt frem til 1969. Fra 1969 til 1980 blev det udlejet af John, 4. Lord Tollemarche til George W. Barrett, og det blev atter privat hjem der var lukket for offentligheden. Den højre fløj og tårnet samt slottets park og haver blev resatureret af Barrett, der var en amerikaner ansat af den amerikanske regering. Hans datter Pascales bryllup var det første der blev afholdt i kapellelt og der blev indhentet en særlig tilladelse fra ærkebiskoppen af Canterbury om at kunne afholde katolske bryllupper på slottet.

I 1970'erne og 1980'erne blev der optaget flere film og fjersynsprogrammer på Peckforton Castle. I 1988 købt Evelyn Graybill stedet, der omdannede det til hotel. I 2006 blev det købt af Naylor-familien der udvidede dets brug til også at inkludere bryllupper og konferencer mv.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Historic England "Peckforton Castle (1135729)", National Heritage List for England. Hentet 20/2-2018

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]