Pedro Carlos af Orléans-Braganza

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Pedro Carlos af Orléans-Braganza (portugisisk: Pedro de Alcântara Carlos João Lourenço Miguel Rafael Gabriel Gonzaga de Bourbon de Orléans e Bragança, fransk: Pedro Carlos d'Orléans-Bragance), født 30. oktober 1945 i Petrópolis, ved Rio de Janeiro i Brasilien) er en fransk–brasiliansk prins, der er én af de to prætendenter til den afskaffede kejsertrone i Brasilien.

Slægtninge[redigér | redigér wikikode]

Pedro Carlos er bror til Maria da Glória de Orleans-Braganza, hertuginde af Segorbe, der har været gift med forhenværende kronprins Alexander af Jugoslavien, og han er morbror til Peter, arveprins af Jugoslavien.

Pedro Carlos er fætter både til Henrik af Paris (født 1933), der er orleanserne's prætendent til den franske trone og til Juan Carlos af Spanien, der var konge i 1975–2014.

Pedro Carlos er også i slægt med Duarte 3. Pio, hertug af Braganza, der er prætendent til den portugisiske trone.

Ægteskaber[redigér | redigér wikikode]

Pedro Carlos hat været gift to gange. Der er en søn fra hvert ægteskab.

Forfædre[redigér | redigér wikikode]

Pedro Carlos er tipoldesøn af Ludvig Karl af Orléans, hertug af Nemours, Pedro 2. af Brasilien, Ferdinand 2. af Begge Sicilier, Ferdinand Filip af Orléans, hertug af Chartres, Helene af Mecklenburg-Schwerin og Antoine, hertug af Montpensier.

Han er desuden tiptipoldedatter af Ludvig-Filip af Frankrig, Pedro 1. af Brasilien, Maria Leopoldina af Østrig, Frans 1. af Begge Sicilier, Karl af Østrig (1771-1847), Leopold 2. af Toscana, Maria Antonia af Begge Sicilier (1814–1898), Frederik Ludvig af Mecklenburg-Schwerin og Ferdinand 7. af Spanien.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Weblinks[redigér | redigér wikikode]

KroneStub
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi