Pelle Koppel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pelle Koppel
Født 23. marts 1968 (56 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1994
Beskæftigelse Skuespiller, instruktør, impresario Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Danske Dramatikeres Hæderspris (2012) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Pelle Koppel (født 23. marts 1968 i København) er en dansk skuespiller, teaterinstruktør og dramatiker.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Pelle Koppel startede sin karriere som barn, da han var med i forskellige musicals og udfoldede sine musikalske talenter i børnemusikteatret Bar Rock, der turnerede rundt i hele Danmark. Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1994, hvor han efterfølgende var ansat i tre sæsoner. I 1986 fik han en mindre rolle i filmen Ballerup Boulevard. Han fik desuden samme år en rolle i filmen Barndommens gade.

Efter at have afsluttet sin studentereksamen på Falkonergårdens Gymnasium i Frederiksberg, tog han til Aarhus, hvor han blev optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1990. Han var færdiguddannet i 1994, hvor han efterfølgende var ansat som skuespiller på Aarhus Teater i yderligere tre sæsoner. Samtidig startede han i 1995 Teater Spørgsmålstegnet, hvortil han skrev og producerede forestillingerne Hvad fanden er meningen? og Venteværelset.

I 1997 flyttede han tilbage til København, og han har siden fungeret som freelance skuespiller, teaterinstruktør og dramatiker. Bl.a. skrev og instruerede han sideløbende diverse forestillinger på andre teatre, blandt andre: Det store tidstyveri (Reumertnomineret 2004) og Happys Habitus (Reumertnomineret 2006) for Teatret Trekanten, samt ”Michael Strunge-teaterpoesien” Marcus Hitengel (Reumertnomineret 2005) for Teatret Svalegangen.

Derudover monologen ”Smittefaren”, samt ungdoms-musicalen Soundtracks, til Århus Teater, hvortil han også skrev sangene som efterfølgende blev udgivet på CD.

I 2006 stiftede Pelle Koppel Teater V, som i 2009 blev Lille Storbyteater i Københavns kommune, som foreløbig er forlænget frem til og med 2020. Her var han i 2010 initiativtager til dansk teaters nye store landsdækkende dramatikerkonkurrence ”Dramatisk Debut”, samt den nytænkende interaktive kulturformidlingsplatform ”Kulturkongen.dk”, og var yderligere også, i foråret 2013, én af initiativtagerne til opstarten af teaterfestivalen CPH STAGE. 

Siden 2011 har Pelle Koppel desuden udgivet bøger via forlaget Koppelwrite.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Film[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Teater[redigér | rediger kildetekst]

Legater[redigér | rediger kildetekst]

Af legater har Pelle Koppel bl.a. modtaget:

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | rediger kildetekst]