Penissagen fra Tinglev

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Penissag fra Tinglev)
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Penissagen fra Tinglev handler om, at en 44-årig mand overfaldet i sin baghave af tre mænd og en kvinde 1. maj 2017 kl. 19.00. Manden blev bl.a. slået med en skovl og hans penis samt forhud blev skamferet med en kniv.[1] Overfaldet blev udført af offerets nye kærestes eksmand, hendes bror, eksmandens datter og eksmandens svigersøn. Faren blev dømt til tre års fængsel, resten blev dømt til to års fængsel. De beskyldte blev udvist af Danmark for bestandig.[2][3] Anklager Britt Ankersø forlangte flereårig fængselsstraf og udvisning af tre af de fire beskyldte. Den fjerde er tysk statsborger og bor i Flensborg.[4] Dommen som Retten i Sønderborg fældede 9. januar fik opmærksomhed fra bl.a. Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet. Grunden hertil er, at domstolen henviser direkte til analyser fra Institut for Menneskerettigheder. Dermed reagerer Retten på den kritik der har været, at domstole tidligere undlod at udvise kriminelle udlændinge af hensyn til menneskerettighederne, selvom de kunne have udvist dem. De dømte har valgt at anke deres domme til Vestre Landsret.[5][6]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]