Periodeafgrænsningspost

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Ambox important.svgFørstehåndsforskning
Denne artikel eller dette afsnit indeholder muligvis passager med førstehånds- eller originalforskning. Se artiklens diskussionsside eller historik. Indholdet bør opdateres, så faktuelle forhold er underbygget af konkrete kilder. Påstande, der udelukkende består af førstehåndsforskning, bør fjernes.

En periodeafgrænsningspost er en post i regnskabet, hvor betalingen af en indtægt eller en omkostning er kommet forud for realiseringen af denne. Et typisk eksempel på en periodeafgrænsningspost er et abonnement, hvor der forud betales for fysiske leverancer eller for serviceydelser.

Periodeafgrænsningsposter opføres i balancen; for sælger under periodeafgrænsningsposter, forpligtelser under passiver, og for køber tilsvarende under periodeafgrænsningsposter, tilgodehavender under aktiver.

Effekten af periodeafgrænsningsposterne er, at resultatet er upåvirket af forudbetalingerne, men at balancen viser likviditetsforbedringen for sælger samt likviditetsforringelsen og risikoen for køber.