Pernille Fabricius

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Text document with shapes.svg CV?
Denne artikel ligner et CV og kunne trænge til at ligne en encyklopædi-artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Pernille Fabricius, 2015.

Pernille Fabricius er en dansk erhvervskvinde, der har en lang karriere bag sig med adskillige executive-stillinger, formands- og bestyrelsesposter i nogle af de største børsnoterede virksomheder både i og udenfor Danmark. Pernille Fabricius er dansk statsborger, men er bosiddende i London, Storbritannien, hvor hun arbejder som industrirådgiver hos investeringsselskabet TPG Capital[1] og hos den private kapitalfond Silverfleet Capital[2]. Hun sidder i bestyrelsen i selskaberne MT Højgaard[3], MT Højgaard Holding[4] og Royal Greenland[5] og besidder derudover posterne som bestyrelsesformand i det engelske firma Ipes[6] samt i reputation management bureauet SAFEonNET[7] i Danmark.

Hun har besiddet ledende stillinger i blandt andet Danmark, England, Holland og Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

Uddannelse og CV[redigér | redigér wikikode]

Pernille Fabricius har en masteruddannelse i revision samt en MBA fra Copenhagen Business School, en master i økonomi og en master i LLM i EU-ret fra University of Leicester, en grad i Finance, Management og Board Competencies fra IMD og en lederuddannelse fra Harvard Business School.

Pernille Fabricius startede sin karriere som revisor i Arthur Andersen i København, efterfulgt af rollen som Senior Vice President i Corporate Finance hos ISS. Hos ISS var hun ansvarlig for Corporate Governance og var med til at udforme den internationale strategi. Senere sad Pernille Fabricius som CFO og partner i TMF Group i Holland, hvor hun sørgede for at virksomheden voksede fra at have baser i 20 lande til at være repræsenteret i mere end 60 lande.

Den 22. december 2015 blev det annonceret[8] at Pernille Fabricius afløser Ulf Grunander som CFO for den svenske koncern Getinge Group.

Noter[redigér | redigér wikikode]