Perugia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Perugia
Perugia Rediger på Wikidata
Perugias byvåben Perugias byflag
Overblik
Land Italien Italien
Region Umbria
provins Perugia
Postnr. 06121–06135 Rediger på Wikidata
Telefonkode 075 Rediger på Wikidata
Nummerplade­bogstav(er) PG Rediger på Wikidata
UN/LOCODE ITPEG Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 161.748 (2023)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 450 km²
 - Befolknings­tæthed 360 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 493 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.comune.perugia.it
Oversigtskort

Perugia er hovedstad i regionen Umbria, der er en af de få regioner i Italien, der ikke grænser op til havet. Byen har 161.748(2023)[1] indbyggere.

Etruskerne kommer fra området. Der er rester af bymure, som blev bygget for 2.200 år siden, da Rom var en meget lille landsby.

Midt i byen ligger Piazza IV Novembre (tidl. Piazza Grande) med historiske bygninger, et springvand fra 1278 og Palazzo dei Priori, der blev bygget i de næste 200 år.

I centrum findes både det gamle universitet og et universitet for udlændinge (Università per Stranieri), der især underviser i italiensk sprog.

Perugia er ikke så besøgt af turister som Firenze. Øst for Perugia ligger Assisi, som er blevet en national helligdom. Vest for byen ligger Trasimeno. Syd for ligger en lille by Deruta, der er berømt for sit porcelæn. Længere sydpå løber Tiberen, og vejen til Rom står åben som for hærføreren Hannibal og hans elefanter i sin tid.

Perugia er hver sommer vært for Italiens vigtigste jazz festival (Umbria Jazz). Nogle af jazzens største navne har spillet her.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | rediger kildetekst]

Italiensk geografiSpire
Denne artikel om italiensk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi