Pete Doherty

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pete Doherty

Peter Doherty (født 12. marts 1979) er en engelsk rockmusiker, sangskriver og poet. Han er forsanger i det engelske band Babyshambles og tidligere stifter og forsanger af bandet The Libertines. Doherty voksede op i Hexham, England. Han klarede sig godt i skolen og kom i sine teenageår ind på Oxford University og University College London, valgte den sidste, men droppede ud det første år. Han flyttede senere ind i en lejlighed i London med sin gode ven Carl Barât. I 1997, bliver Pete spottet af en MTV journalist blandt en kø, for Oasis nye album Be Here Now. Han bliver spurgt hvad han synes om Oasis, hvorefter han svarer at Noel er en poet, og at Liam er en klokkemand. På det tidspunkt var Pete 18 år, og ikke kendt. Klippet blev senere uploadet på YouTube og er blevet set over én million gange.

Pete Doherty dannede i slutningen af 90'erne bandet The Libertines, med Carl Barat og 2 andre. Bandet fik stor succes og helt utrolige anmeldelser for deres andet og sidste album The Libertines'. Doherty havde i mellem tiden, efter en svær skilsmisse, udviklet et massivt stofmisbrug af bl.a. heroin og kokain, fik mange skandalesager på halsen, endte i fængsel et par gange (bl.a. efter at have brudt ind i Carl Barâts lejlighed) og fik en række bøder for diverse ting. I 2004 udelukkede Carl Barat og de resterende medlemmer af The Libertines, Pete fra deres turne i Japan, grundet hans store stofmisbrug. De gjorde det klart, at Pete var velkommen til at komme tilbage, når han havde fået misbruget under kontrol, men dette skete aldrig. Kort tid efter blev bandet opløst, på trods af at de havde fundet en erstatning for Pete.

Doherty dannede mens han var udelukket fra The Libertines, bandet Babyshambles. Dette blev dog hurtigt hans hovedprojekt og i november 2005 udgav de albummet Down In Albion, hvor den første single Fuck Forever strøg til tops og endte på en fjerdeplads på den engelske hitliste. Babyshambles har måttet aflyse en del koncerter pga. Dohertys store narkotikamisbrug. Den 1. Oktober, 2007, udgav Babyshambles deres andet album, Shotters Nation.

I marts, 2009, udkom Peter, der i netop denne forbindelse ændrede sig fornavn fra Pete til Peter, Dohertys første og hidtil eneste solo album Grace/Wastelands, hvilket bl.a. indeholdt en del gamle sange, skrevet og spillet i The Libertines årene. Fra albummet er udgivet to singler, Last of the English Roses og Broken Love Song.

I 2010 har The Libertines annonceret, at de genforenes ved to koncerter på Reading- og Leeds festivalerne sommeren 2010. Babyshambles har også annonceret, at de planlægger at udgive deres tredje album i løbet af 2010, men uroligheder internt i bandet har sået tvivl om dette.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

The Libertines

Babyshambles

Pete Doherty (solo)