Peter Frödin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Peter Frödin
PeterFrödin.jpg
Peter Frödin (th.) og Søren Østergaard (tv.) i Zirkus Nemo
Personlig information
Født 7. januar 1964 (55 år)
København, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Jon Jørgensen (g. 2007)
Beskæftigelse skuespiller
Roller Lex & Klatten og Det brune punktum

Peter Frödin (født 7. januar 1964) er dansk skuespiller, komiker og sanger.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Karrieren begyndte i 1984 på Merkurteatret som autodidakt skuespiller. Senere spillede han sammen med Paprika Steen, Hella Joof og Martin Brygmann på Cafe Teatret, hvilket blev starten på mange års samarbejde i komediegrupperne Lex & Klatten og Det brune punktum. Sidstnævnte er stadig aktiv.

Sammen med Hella Joof lavede han børneprogrammet Bullerfnis (1990-1992).

Han har haft roller i en række danske film bl.a. Hannibal & Jerry, Motello, Mirakel, Grev Axel, Jul I Valhal og En kort en lang.

Han er desuden bredt kendt for at medvirke i en række tv-reklamer for Tuborg.

Musikken fra Lex & Klatten og Det brune Punktum, samt soundtracket fra En kort en lang har givet Peter Frödin flere store radiohits, hvor hans talent som sanger har vist sig. Sangen 'Vent på mig', som Peter Frödin sang sammen med Jimmy Jørgensen til 'En kort en lang', er således den mest spillede sang i dansk radio i perioden 1995-2010.[kilde mangler] I tv-showet 'Her er dit liv' på DR1 har Jarl Friis Mikkelsen kaldt Peter Frödin 'en af Danmarks bedste sangere'.

Peter Frödin har desuden også indtalt en række børnebøger af bl.a. Ole Lund Kirkegaard og Kim Fupz Aakeson

Han medvirkede også DR Ultras sit-com serie Backstage i 2015 som Per Claydermand. Han spillede bl.a med Laura Christensen.

I 2015 medvirkede Peter Frödin som en af de fire dommere i Danmark har talent sammen med Jarl Friis Mikkelsen, TopGunn og Cecilie Lassen.

I 2019 sprang Peter Frödin ud som schlagersangeren Franzi25 som et marketingsstunt fra spiludbyderen Rød25. Dette har medført et par virale hit-sange på Youtube, herunder "Franzi auf dem Himmelberg" og "Nein, nein, nein" som er en ¨parodi ¨ på Hansi Hinterseer som tager sin tyske musik meget seriøst.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]